Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 5: Συμβόλαιο θανάτου


Η περιπέτεια για την οποία θα σας μιλήσουμε σήμερα, γράφτηκε από τον Πότη Στρατίκη και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 561 του Μικρού Σερίφη, τον Ιούλιο του 1974. Έκτοτε, αναδημοσιεύθηκε άλλες δύο φορές, στα τεύχη 998 (Δεκέμβριος 1982) και 1444 (Ιούλιος 1991). Η βινιέτα που σας παρουσιάζουμε είναι του τεύχους 561.

Υπόθεση: Μια συντροφιά εννέα κυνηγών δέχεται επίθεση Ινδιάνων. Οι έμπειροι άνδρες καταφέρνουν να απωθήσουν τους ερυθρόδερμους, προξενώντας τους μεγάλες απώλειες. Ένας βαριά τραυματισμένος Ινδιάνος, θέλοντας να γλιτώσει τη ζωή του, μιλάει στους κυνηγούς για έναν αμύθητο θησαυρό που βρίσκεται καλά κρυμμένος… Εκείνοι, αποφασίζουν να ψάξουν να βρουν τον θησαυρό όμως, προηγουμένως, ορκίζονται ότι θα μείνουν ενωμένοι μέχρι το τέλος και πιστοί στην φιλία τους. Την επόμενη νύχτα κι ενώ έχουν διανυκτερεύσει στο ύπαιθρο, ο ένας από αυτούς δέχεται στο σκοτάδι δολοφονική επίθεση με μαχαίρι… Όλοι είναι βέβαιοι πως κάποιος ανάμεσά τους έχει αποφασίσει να δολοφονήσει μερικούς για να μοιραστεί σε λιγότερα μερίδια ο θησαυρός… Και όλοι τους πιστεύουν ότι ένοχος είναι ο ιδιοκτήτης του μαχαιριού και… αποφασίζουν να τον κρεμάσουν!


Σας θύμισε κάτι η υπόθεση; Αν όχι, ψάξτε τώρα για τα τεύχη που δημοσιεύθηκε η ιστορία αυτή για να την διαβάσετε!
Κριτική: 4/5

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...