Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Μπλεκ Group Magazine #1


Εφιάλτης από το παρελθόν

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος ενός φάνζιν που ο στενός πυρήνας των φίλων του περιοδικού Μπλεκ εκείνη την εποχή, το περίμεναν με αγωνία!
Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή... Το 2009 δημιουργήθηκε ένα διαδικτυακό γκρουπ για τους φίλους του Μπλεκ, με πρωτεργάτες τους Νίκο Δημ. Νικολαίδη και Γιώργο Πολ. Παπαδάκη. Ήταν ένα κλειστό γκρουπ στην πλατφόρμα του Yahoo, με πολύ περιορισμένες δυνατότητες, όπως την ανταλλαγή μηνυμάτων και το ανέβασμα φωτογραφιών. Ήταν δύσκολο να αναπτυχθούμε μέσα από αυτό, καθώς λειτουργούσε με κωδικούς πρόσβασης και αν κάποιος δεν το γνώριζε, δεν μπορούσε να το εντοπίσει. Η απόφαση της Yahoo να καταργήσει εντέλει τα γκρουπ αυτού του τύπου, μας ώθησε να βρούμε διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα blog στο οποίο δώσαμε το όνομα του γκρουπ μας: Μπλεκ E-magazine Group! Τότε είχαν αρχίσει να γίνονται μόδα τα blogs, λίγο μετά δημιουργήθηκε και το αδερφό blog του Club Φίλων Μικρός Σερίφης, καθώς πάρα πολλοί φίλοι ήταν μέλη και των δύο ομάδων.
Τα blogs μας βοήθησαν να γίνουμε ευρύτερα γνωστοί και η παρέα μας να διευρυνθεί πάρα πολύ, αποκτώντας φίλους απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό -κι αυτό πολύ πριν κάνουμε το άνοιγμά μας και στο Facebook.


Ήδη, από την εποχή του Yahoo, η ομάδα του Μπλεκ είχαμε προχωρήσει σε μια πολύ ιδιαίτερη κίνηση. Ο Γιώργος Πολ. Παπαδάκης είχε καταθέσει ένα σενάριο ιστορίας του Μπλεκ σε 11 κεφάλαια, με την παρότρυνση, όσοι από τα υπόλοιπα μέλη της παρέας ήθελαν, να γράψουν τα κείμενα και να φτιάξουμε έτσι μια νουβέλα με τον αγαπημένο ήρωα. Το πρότζεκτ αυτό ολοκληρώθηκε, με δέκα ανθρώπους να μοιράζονται το τελικό κείμενο.
Όταν, λίγο καιρό αργότερα, ο Παναγιώτης Πλαφουτζής άρχισε να εκδίδει το φάνζιν περιοδικό του "Club Φίλων Μικρός Σερίφης", ανέλαβε και την έκδοση του περιοδικού του "Μπλεκ Group".
Η τελική μορφή του εντύπου ήταν κάτι που μας χαροποίησε όλους, καθώς κρατούσαμε στα χέρια μας για πρώτη φορά μια φάνζιν έκδοση του Μπλεκ, δημιουργημένη από εμάς τους ίδιους! Το περιοδικό αυτό αποδεικνύει πως όταν υπάρχει αγάπη και μεράκι για το αντικείμενο, γίνονται θαύματα!


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κείμενο συνοδεύεται με εικόνες που σχεδίασε ο Νίκος Νικολαίδης και χρωμάτισαν ψηφιακά η Τίνα Χελιώτη και ο Παναγιώτης Πλαφουτζής. Το εξώφυλλο βασίζεται σε σχέδιο του σεναριογράφου Γιώργου Πολ. Παπαδάκη και χρωματισμό του Νίκου Ζώη. Τα μέλη του Group που έλαβαν μέρος στη συγγραφή της ιστορίας είναι οι: Νίκος Δημ. Νικολαίδης, Νίκος Μωραίτης, Ανδρέας Τσιρώνης, Νίκος Πίκουλας, Παναγιώτης Πλαφουτζής, Νίκος Ζώης, Tom Kalyvas, Πάνος Τουρλής, Πάνος Θωμόπουλος και Θεοδόσης Στάλιας.
Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια ερασιτεχνική αλλά πολύ "επαγγελματική" προσπάθεια!

Αναλυτικά τα περιεχόμενα του τεύχους:

-Μπλεκ: Εφιάλτης από το παρελθόν
Σενάριο-επιμέλεια:
Γιώργος Πολ. Παπαδάκης
Κείμενα:
Νίκος Δημ. Νικολαίδης (Κεφάλαιο 1)
Νίκος Μωραΐτης (Κεφάλαιο 2)
Ανδρέας Τσιρώνης (Κεφάλαιο 3)
Νίκος Πίκουλας (Κεφάλαιο 4)
Παναγιώτης Πλαφουτζής (Κεφάλαιο 5)
Νίκος Ζώης (Κεφάλαιο 6)
Tom Kalyvas (Κεφάλαιο 7)
Πάνος Τουρλής (Κεφάλαιο 8)
Νίκος Δημ. Νικολαίδης (Κεφάλαιο 9)
Πάνος Θωμόπουλος (Κεφάλαιο 10)
Θεοδόσης Στάλιας (Κεφάλαιο 11)

-Ο Roy της Melchester
Συγγραφέας: Νίκος Δημ. Νικολαίδης
Επεισόδιο 1 - Το δίλημμα του Charlie
Επεισόδιο 2 - Η μεγάλη αναμέτρηση
Επεισόδιο 3 - Το ρίσκο μιας επιλογής

-Εργασίες μελών

-Αφίσα Μπλεκ


Πληροφορίες για το τεύχος:
Μπλεκ Group Magazine #1
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Ιουνίου 2010
Εκδόσεις: Club Φίλων Μικρός Σερίφης - Πλαφουτζής Παναγιώτης
Μέγεθος: 21x30
Σελίδες: 72
Εσωτερική εκτύπωση: Έγχρωμη
Υπεύθυνος τυπογραφείου: Παναγιώτης Τριαπής
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
(Για πληροφορίες στείλτε e-mail στο selidesnostalgias@gmail.com)

🔎4138


4 σχόλια:

  1. Είναι απίστευτο ότι πέρασαν ήδη 12 χρόνια από τότε, πως κυλάει ο καιρός... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα φίλε μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σ' ευχαριστώ που είσαι δίπλα μου τόσα χρόνια σε αυτό το ταξίδι!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...