Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 4: Το τσίρκο του μυστηρίου


Ο Γιώργος Μαρμαρίδης είναι ο συγγραφέας αυτής της ξεχωριστής περιπέτειας, η οποία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 482 του Μικρού Κάου-μπόυ, την άνοιξη του 1975.

Υπόθεση: Το τσίρκο “Πανόραμα” είναι ένας κινητός θίασος που περιοδεύει στο Ουέστ, παρουσιάζοντας διάφορα νούμερα στο κοινό. Στο τσίρκο συμμετέχει και ο ακροβάτης “Ιπτάμενος Γκρίσπο”, που έχει γίνει γνωστός για τα ριψοκίνδυνα ακροβατικά του. Μία μέρα, όμως, σε ένα από αυτά τα νούμερα χάνει την ισορροπία του και πέφτει στο κενό. Τραυματίζεται πολύ άσχημα και νοσηλεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα μείνει ανάπηρος για πάντα. Στην πορεία αποδεικνύεται ότι η πτώση του δεν οφειλόταν σε ατύχημα, γιατί κάποιος είχε κόψει με μαχαίρι ένα από τα σχοινιά από τα οποία κρεμόταν. Όταν έπειτα από μερικούς μήνες αρχίζουν να δολοφονούνται ένας-ένας οι υπάλληλοι του τσίρκου, η Θρυλική Τετράδα θα κληθεί να ανακαλύψει έναν δράστη, τον οποίο όλοι πιστεύουν ότι γνωρίζουν: τον Ιπτάμενο Γκρίσπο… Είναι όμως έτσι τα πράγματα;


Η περιπέτεια ξαναδημοσιεύθηκε στο τεύχος 890 του ίδιου περιοδικού, τον Μάρτιο του 1983.
Την θυμηθήκατε; Αν όχι, θα πρέπει να αναζητήσετε οπωσδήποτε τα συγκεκριμένα τεύχη για να την διαβάσετε...
Κριτική: 4/5

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...