Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Σινεμά και DVD 87: Playmobil: Η Ταινία / Playmobil: The Movie (2019)


Ημερομηνία πρώτης προβολής: 19/12/2019
Διάρκεια: 99 Λεπτά
Χώρα Παραγωγής/Έτος: FRA, DEU, USA/2019
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Οικογενειακή
Σκηνοθέτης: Lino DiSalvo
Ελληνική μεταγλώττιση: Έλενα Δελακούρα, Μάριος Χρυσομάλλης, Νέστορας Κοψιδάς, Γιώργος Σκουφής, Χρήστος Θάνος, Σοφία Καψαμπέλη, Νίκος Αξιώτης, Αλεξάνδρα Λέρτα, Άντρια Ράπτη, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Αποστόλης Ψυχράμης, Χρήστος Ραμμόπουλος, Βασίλης Μήλιος, Ανδρέας Ευαγγελάτος

Όταν ο μικρότερος αδελφός της, ο Τσάρλι, εξαφανίζεται απροσδόκητα στο μαγευτικό, κινούμενο σύμπαν των Playmobil, η Μάρλα τον ακολουθεί και καταβάλει όλες της τις προσπάθειες για να επιστρέψουν ξανά μαζί στο σπίτι. Ενώ ξεκινάει το φανταστικό της ταξίδι στους εντυπωσιακούς νέους κόσμους, η Μάρλα συνεργάζεται με μερικούς απίθανους και ηρωικούς νέους φίλους: τον ανέμελο και ανεύθυνο οδηγό τροχόσπιτου-καντίνας, Ντελ, τον αστείρευτο και χαρισματικό μυστικό πράκτορα Ρεξ Ντάσερ, ένα ρομπότ με συναισθήματα, μία νεράιδα και πολλούς άλλους. Μέσα από την ολοζώντανη περιπέτειά τους, η Μάρλα και ο Τσάρλι συνειδητοποιούν ότι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή, ο καθένας μπορεί να επιτύχει το οτιδήποτε όταν πιστεύει στον εαυτό του, παρά τις όποιες αντιξοότητες!...



Οι χαρακτήρες

Μάρλα, με τη φωνή της Έλενας Δελακούρα
Η ηρωίδα της ταινίας. Μία έξυπνη νεαρή κοπέλα που βρίσκεται ξαφνικά στον μαγικό κόσμο της Playmobil, όταν ο μικρός της αδελφός Τσάρλι εξαφανίζεται μέσα στο φανταστικό σύμπαν των παιχνιδιών.
Τσάρλι, με τη φωνή του Μάριου Χρυσομάλλη
Ο Τσάρλι, ο μικρός αδελφός της Μάρλα, είναι ένα ευφάνταστο πλάσμα, που θα ζήσει μια συναρπαστική περιπέτεια στον μαγικό κόσμο της Playmobil. Το ταξίδι αυτό θα τον κάνει πιο υπεύθυνο για τις επιλογές του και η σχέση του με την αδελφή του θα αλλάξει. Θα έρθουν πιο κοντά και θα ξαναγίνουν μια αγαπημένη οικογένεια.
Ντελ, με τη φωνή του Νέστορα Κοψιδά
Ένας από τους πρώτους χαρακτήρες που γνωρίζει η Μάρλα στον κόσμο των Playmobil είναι ο Ντελ, ένας αισιόδοξος φορτηγατζής, που αποφασίζει να τη βοηθήσει. Στην αρχή έχει εγωιστικά κίνητρα, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι έχει μεγάλη καρδιά.
Ρεξ Ντάσερ, με τη φωνή του Χρήστου Θάνου
Ο γοητευτικός μυστικός πράκτορα Ρεξ Ντάσερ είναι μια αστεία εκδοχή του Τζέιμς Μποντ. Τον χαρακτηρίζει μία ακλόνητη αυτοπεποίθηση, που όμως δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές του δεξιότητες.
Καλή Νεράιδα, με τη φωνή της Πηνελόπης Σκαλκώτου
Έχει όλο το πακέτο: είναι καταπληκτική, σούπερ κουλ και προσγειωμένη. Βοηθάει τη Μάρλα όταν το έχει περισσότερο ανάγκη, θυμίζοντας της τι μπορεί να κάνει, ότι δηλαδή μπορεί μέχρι και να πετάξει για να σώσει τον αδελφό της.
Αυτοκράτορας Μάξιμους, με τη φωνή του Αποστόλη Ψυχράμη
Ο κακός της ταινίας, ο θεότρελος αυτοκράτορας. Με τον τρόπο του είναι συμπαθητικός, θυμίζει ένα κακομαθημένο παιδί. Μπορεί να γίνει ανυπόφορος, αλλά είναι γοητευτικός με τον τρόπο του.
Μπλαντμπόουνς, με τη φωνή του Νίκου Αξιώτη
Ο πειρατής της ταινίας. Έχει τον ρόλο του προπονητή των άλλων παιχνιδιών. Τα εμψυχώνει και βγάζει ενθαρρυντικούς λόγους για να τους θυμίζει πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν.



Μια ταινία με γρήγορο ρυθμό, εντυπωσιακές σκηνές, όμορφα χρώματα και ένα έξυπνο σενάριο γεμάτο εκπλήξεις και υπέροχο χιούμορ! Θα την αγαπήσουν οι φαν των Playmobil, ενώ θα κερδίσει και πολλούς άλλους.
Πραγματικά απορώ με εκείνους που αδίστακτα έγραψαν κακές κριτικές, ενώ κάποιοι άλλοι την συνέκριναν με την αντίστοιχη ταινία των Lego. Παιδιά, χαλαρώστε! Απολαύστε αν θέλετε την ταινία, δείτε την και μέσα από τα μάτια ενός παιδιού -κι αν δεν μπορείτε, τότε αφήστε τους υπόλοιπους να την απολαύσουν. Μην συγκρίνετε και μην κρίνετε τόσο αρνητικά. Μια όμορφη παιδική ταινία είναι, δεν θα την στείλουμε και για Όσκαρ, όμως είναι ευχάριστη και αφορά ένα αγαπημένο παιχνίδι... Βρε... Μήπως κουβαλάτε κανένα παιδικό τραύμα από μικροί και δεν το ξέρετε;...




Πρόκειται για την πρώτη ταινία που εμπνέεται από το δημοφιλές και πολυβραβευμένο brand παιχνιδιών. Ετοιμαστείτε λοιπόν να ζήσετε μία συναρπαστική περιπέτεια παρέα με λαμπερές προσωπικότητες και να ταξιδέψετε σε εκπληκτικά τοπία μέσα στον φανταστικό κόσμο της Playmobil®. Ο διευθυντής Lino DiSalvo είναι βετεράνος της Disney® καθώς πέρασε 17 χρόνια στο Walt Disney Animation Studios. Πρόσφατα ήταν Επικεφαλής του Animation στην ταινία "Ψυχρά και Ανάποδα".

Δείτε το trailer:



🔎3794

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...