Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Νέες εκδόσεις 822: Κέρματα & Χαρτονομίσματα του Κόσμου #1


ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΈΤΈ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΞΤΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΚΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΟΥΣ

Η νομισματολογία, που γενικά χαρακτηρίζεται ως «πραγματικό πάθος», έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, όταν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες λάτρευαν να συλλέγουν νομίσματα από εξωτικές και μακρινές χώρες. Από τότε η δραστηριότητα αυτή εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον του ανθρώπου.

Οι νομισματολογικές πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις κυριότερες διαφορές μεταξύ των διαφόρων κερμάτων και χαρτονομισμάτων της συλλογής και θα σας μάθουν να τα εκτιμάτε και να τα διατηρείτε. Πλαστικές θήκες για τη φύλαξη κερμάτων και χαρτονομισμάτων. Κάρτα με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα της συλλογής. Άλμπουμ για τις κάρτες σας

Θήκες από μεθακρυλικό υλικό για τα κέρματα και προστατευτικά φύλλα για τα χαρτονομίσματα, ώστε να μπορείτε να αρχειοθετείτε τα αντικείμενα της συλλογής σας μαζί με τις επαγγελματικές κάρτες με νομισματολογικά στοιχεία.
Σε αυτές θα βρίσκετε όλες τις τεχνικές πληροφορίες για τα κομμάτια που απαρτίζουν κάθε τεύχος, καθώς και λεπτομερείς περιγραφές για να μαθαίνετε τις ιδιαιτερότητες και τα αξιοπερίεργα των νομισμάτων. Περιλαμβάνουν επίσης εντυπωσιακές εικόνες των χωρών που εξέδωσαν τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα της συλλογής σας.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται άλμπουμ, θήκες για την αρχειοθέτηση των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων και κάρτες με λεπτομερείς περιγραφές. Με αυτόν τον τρόπο, εβδομάδα με την εβδομάδα, θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε τη συλλογή και να τη διατηρήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η συλλογή «Κέρματα και χαρτονομίσματα του κόσμου» σας δίνει την ευκαιρία να συλλέξετε αυθεντικά χαρτονομίσματα και κέρματα από τις πέντε ηπείρους. ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΚΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.


ΟΙ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Χώρες του Κόσμου
Μια επισκόπηση της χώρας από την οποία προέρχονται τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα της συλλογής, για να τα γνωρίσετε και να τα εκτιμήσετε από κάθε άποψη. Ανακαλύψτε τις χώρες του κόσμου χάρη στις καταπληκτικές έγχρωμες εικόνες από τις ομορφότερες και σπουδαιότερες περιοχές κάθε χώρας.
Η γωνιά του συλλέκτη
Λίρα Αιγύπτου, κουάτσα Ζάμπιας, ριέλ Καμπότζης, κρουζάντο Βραζιλίας... Ανακαλύψτε την προέλευση των νομισμάτων του κόσμου. Ταυτόχρονα, αφεθείτε στη μελέτη των νομισμάτων, μέσα από τις πληροφορίες που παρέχονται, για να κατανοήσετε τις λεπτομέρειες και τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των κερμάτων και των χαρτονομισμάτων που απαρτίζουν αυτήν τη μοναδική συλλογή.
Το χρήμα μέσα στους αιώνες
Η ιστορία του χρήματος από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι σήμερα. Μέσα από μια απολαυστική αφήγηση, γεμάτη ανέκδοτες ιστορίες και πλούσια εικονογράφηση, θα μπορέσετε να κατανοήσετε την εξέλιξη του χρήματος, εμβαθύνοντας στις τρεις πτυχές του: την ιστορική, τη νομισματική και την οικονομική.
Ο κόσμος της νομισματολογίας
Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η νομισματολογία αντιμετωπιζόταν ως μια βοηθητική επιστήμη της αρχαιολογίας, που μελετούσε συγκεκριμένα νομίσματα και μετάλλια. Σε αυτήν την ενότητα εξηγούνται οι λόγοι που οδήγησαν, ξεκινώντας από τον 19ο αιώνα, στη δημιουργία ενός ευρύτερου οράματος που καθιέρωσε τη νομισματολογία ως μια επιστήμη με δική της ταυτότητα.

ΜΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Νομισματολογία: ένα πάθος από την αρχαιότητα! Αυτή η διασκεδαστική δραστηριότητα ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλής ανάμεσα σε αυτοκράτορες, βασιλιάδες και αριστοκράτες, ήδη από την αρχαιότητα. Με την πάροδο του χρόνου έγινε προσιτή σε όλους. Σήμερα, αποτελεί ένα χόμπι με πολυάριθμους ενθουσιώδεις φίλους, από εμπειρογνώμονες μέχρι απλούς λάτρεις. Είναι ένα ιδανικό χόμπι για να περάσετε ευχάριστες στιγμές με την οικογένειά σας, ενώ αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό κάθε έθνους.


Με το 2ο τεύχος ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ 1.000 ΛΕΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Αναλυτικά τα πρώτα 15 τεύχη της συλλογής:
1 Ινδία + ΗΠΑ 10 paise + 20 paise + 2 USD
2 Ρουμανία 2.000 lei (polymer)
3 Τανζανία 10 senti + 50 senti
4 Βενεζουέλα 2 Bolivares
5 Σεϋχέλλες 1 cent + 10 cents
6 Ζάμπια 50 kwatcha
7 Ρωσία ΕΣΣΔ 1 rublo + 20 kopek
8 Δημοκρατία Γουινέας 100 francos
9 Χονγκ Κονγκ 10 cents. + 20 cents
10 Περού 500 intis
11 Βραζιλία 10 centavos + 50 centavos
12 Λίβανος 5 libras
13 Ισλανδία 50 aurar + 1 corona
14 Σομαλία 50 new shillings
15 Κουκ νησοι 1 cent + 5 cents
Η συλλογή αποτελείται από 120 τεύχη.

Ημερομηνία κυκλοφορίας 1ου τεύχους: 15 Ιανουαρίου 2020
Τιμή πρώτου τεύχους 1,99€. Τιμή δεύτερου τεύχους 3,99€. Τιμή επόμενων τευχών 6,99€.
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl

🔎3789

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...