Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Νέες εκδόσεις 828 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #11


Captain America
Στρατιώτης του Χειμώνα

Τα ερωτήματα που στοιχειώνουν τα όνειρα και τις αναμνήσεις του Κάπτεν Αμέρικα, απαντήθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο. Κι ενώ το σοκ αυτής της κτηνωδίας δεν έχει ξεπεραστεί, ο Στρατηγός Λούκιν εξαπολύει την πρώτη ολομέτωπη επίθεσή του -ματώνοντας παλιές πληγές και απειλώντας να προκαλέσει νέες, που ίσως να μην επουλωθούν ποτέ!...

Η επική σειρά, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και που θα μας κρατήσει συντροφιά για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Η σειρά κυκλοφορεί, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο (όπου έχει ξεπεράσει τους 200 τόμους), στη Ρωσία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, στην Πολωνία, στην Τσεχία και τη Σλοβακία, στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τώρα στην Ελλάδα.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους θα σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Θα κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο.
Κάθε τόμος κοστίζει 9,99€. Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνεται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).
Στο επιπλέον υλικό αυτού του τεύχους:
-Ο εικονογράφος: Steve Epting
-Ο σεναριογράφος: Ed Brubaker
-Προέλευση: Bucky


Σελίδες Νοσταλγίας: Πρόκειται για την συνέχεια της ιστορίας που δημοσιεύθηκε στον τόμο #4 της συλλογής, με τίτλο "Captain America - Εκτός Χρόνου". Μια μεγάλη καταστροφή έχει συμβεί, ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγάλος και ο ήρωάς μας προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. Όταν ο Νικ Φιούρι του δώσει αποδείξεις πως το εκτελεστικό όργανο του Λούκιν δεν είναι άλλος από τον πάλαι ποτέ συνεργάτη του, τον Μπάκι, ο Καπ θα αρνηθεί να το πιστέψει. Ο Μπάκι είχε σκοτωθεί μπροστά στα μάτια του κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πώς είναι δυνατό λοιπόν να συνεχίζει να υπάρχει; Όταν τα στοιχεία αρχίζουν να γίνονται αδιάσειστα, ο Στιβ αντιλαμβάνεται πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει να μάθει την αλήθεια: να βρεθεί αντιμέτωπος με τον μυστηριώδη εκτελεστή!
Η "ανάσταση" του Μπάκι έφερε αρκετές αντιδράσεις από μερίδα αναγνωστών που ήταν πιστοί στο δόγμα της ίδιας της Marvel, που θεωρούσε θεμελιώδη τον θάνατό του για την εξέλιξη της ιστορίας του Καπ. Ο Ed Brubaker, αγνοώντας τις αντιδράσεις αυτές, δημιούργησε μαζί με τον Steve Epting μια ιστορία που ενθουσίασε ακόμη κι εκείνους. Όχι μόνο βρήκε έναν αληθοφανή τρόπο (τουλάχιστον για τα δεδομένα των κόμικς) να επαναφέρει τον Μπάκι στη ζωή, αλλά μετέτρεψε και τα συγκεκριμένα τεύχη σε συλλεκτικά, τόσο που δεν πρέπει να λείπουν από την συλλογή σας, έστω και με την μορφή τόμου...
Η εικονογράφηση συνεχίζει κι εδώ να είναι εκπληκτική.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10

Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: Captain America - Winter Soldier
Πρωτότυπα τεύχη: Captain America (Vol. 5) #8-9, #11-14
Ημερομηνία κυκλοφορίας πρωτότυπων τευχών: 2005-2006
Σενάριο: Ed Brubaker
Εικονογράφηση: Steve Epting, Michael Lark
Ημερομηνία έκδοσης: 31/01/2020
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Σελίδες: 152
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Αρχική τιμή: 9,99€


ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
FANTASTIC FOUR
ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΠΑΓΙΔΑ

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3805

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...