Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Προτάσεις παιδικών βιβλίων 105 / Βιβλιοκριτική: Ο καλόκαρδος λύκος


Ο Λουκάς έχει ένα πρόβλημα: αν και λύκος, είναι πολύ καλόκαρδος και... δεν του πάει καρδιά να καταβροχθίσει τα θύματα του! Τελικά, θα βρει λύση ο Λουκάς ώστε και να χορτάσει την πείνα του και να μείνει πιστός... στην καλή καρδιά του; Το πολυαγαπημένο παιδικό βιβλίο που έχει διασκεδάσει και συγκινήσει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά... και γονείς, σε όλη την Ελλάδα.

Σελίδες Νοσταλγίας: Ο Λουκάς είναι ένας νεαρός λύκος που αποφασίζει κάποια στιγμή ότι ήρθε η ώρα να φύγει από την οικογενειακή εστία και να ζήσει μόνος του. Έτσι, αποχαιρετά συγκινημένος την οικογένειά του, δέχεται τις συμβουλές τους, ενώ ο πατέρας του του δίνει και έναν κατάλογο με όλα όσα μπορεί να φάει, τώρα που θα ζει μόνος του. Στη λίστα περιλαμβάνονται η κατσίκα, η Κοκκινοσκουφίτσα και τα τρία γουρουνάκια, τους οποίους, όταν τους συναντά ο Λουκάς, καταφέρνουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να τον συγκινήσουν και τελικά να μην τους φάει. Καθώς είναι νηστικός και κουρασμένος, χτυπά την πόρτα ενός ετοιμόρροπου σπιτιού. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος είναι ένας γίγαντας, τον προσβάλει και του κλείνει κατάμουτρα την πόρτα. Ο Λουκάς νευριάζει και... αποφασίσει να δράσει. Αποτέλεσμα; Ο κατάλογος της διατροφής του αλλάζει ριζικά!...
Πρόκειται για μια ιστορία στην οποία δεν θα βρούμε κάποιο ιδιαίτερα εμφανές διδακτικό νόημα, όμως θα μας διασκεδάσει πολύ, καθώς ενσωματώνει πολύ έξυπνα χαρακτήρες κλασικών παραμυθιών που όλοι γνωρίζουμε. Την κατσίκα και τα εφτά κατσικάκια, την Κοκκινοσκουφίτσα, Τα τρία μικρά γουρουνάκια, τον Πέτρο και τον Κοντορεβιθούλη! Προσωπικά, το μόνο που μου φάνηκε αρνητικό ήταν το λίγο σκληρό σημείο όπου ο Λουκάς εξουδετερώνει τον γίγαντα. Όμως... λύκος είναι αυτός -και μάλιστα πεινασμένος! Εικονογράφηση τόσο καλή, όσο χρειάζεται. Τα παιδιά θα ξαφνιαστούν ευχάριστα και θα το βρουν ιδιαίτερα διασκεδαστικό, ενώ σίγουρα θα το πιάσουν στα χέρια τους ξανά και ξανά.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✮✮✮ 7/10

Τίτλος πρωτοτύπου: Le loup sentimental
Συγγραφέας: Geoffroy De Pennart
Εικονογράφος: Geoffroy De Pennart
Μεταφραστής: Γιάννης Παπαδόπουλος
ISBN 10: 9602618280
ISBN: 9789602618288
Ηλικία: 4+
Βιβλιοδεσία: Σκληρό Εξώφυλλο
Σχήμα: 21x28
Σελίδες: 40
Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 01/09/1998
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Αρχική τιμή: 9,99€

Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3813

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...