Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Οι νοσταλγικές σελίδες της ζωής μας...


Νοσταλγία
1. Συναίσθημα έντονου πόθου και λαχτάρας για επιστροφή στην πατρική γη, που συνοδεύεται συνήθως από θλίψη και μελαγχολία, εφόσον η επιστροφή αυτή κρίνεται δύσκολη ή αδύνατη
2. Ψυχική κατάσταση που συνοδεύει ενίοτε την αναπόληση του παρελθόντος και χαρακτηρίζεται από συναισθήματα θλίψεως και μελαγχολίας κατά την ανάμνηση αγαπημένων προσώπων, ευχάριστων γεγονότων, καταστάσεων κ.λπ., ενώ συνδυάζεται και με επιθυμία για επάνοδο ή επιστροφή τους

Νοσταλγικός
Αυτός που σχετίζεται με τη νοσταλγία ή αυτός που προκαλεί νοσταλγία

Νοσταλγός
Αυτός που αισθάνεται νοσταλγία, που αναπολεί με ευχαρίστηση κάτι που ανήκει στο παρελθόν

Νοσταλγώ
Αισθάνομαι νοσταλγία για πρόσωπο, τόπο, εποχή, κατάσταση κ.λπ.

Εδώ είμαστε, λοιπόν...
Νοσταλγοί όμορφων παρελθοντικών καταστάσεων, που αρνούμαστε να ξεχάσουμε όλα εκείνα που μας βοήθησαν να χτίσουμε τον χαρακτήρα μας, να μεγαλώσουμε με υγιή σκέψη και έχοντας πάντα κατά νου τις ηθικές δικλείδες που φαντάζουν τόσο άγνωστες στη σημερινή εποχή...
Οι παραπάνω ορισμοί προέρχονται από το "Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας", του Γ. Μπαμπινιώτη και τους παραθέτουμε έτσι ώστε να δηλώσουμε το εύρος του πεδίου μέσα στο οποίο θα κινηθεί αυτό το blog.
Δεν είμαστε άγνωστοι στο διαδίκτυο. Μας γνωρίζατε τόσα χρόνια και επικοινωνούσαμε μέσα από το blog του Club Φίλων “Μικρός Σερίφης”. Τι αλλάζει εδώ; Μόνο η δυνατότητα να σας παρέχουμε μια ευρύτερη θεματολογία, με την ίδια πάντα διάθεση για ποιοτική και πρωτότυπη παρουσίαση.
Στις “Σελίδες Νοσταλγίας” θα συνεχίσουμε να γράφουμε για όλα εκείνα που αγαπάμε, για όσα μας κάνουν να αναπολούμε τα παιδικά μας χρόνια ή συνθήκες και καταστάσεις που κάποια στιγμή της ζωής μας, μας έκαναν να νιώσουμε ευφορία.
Παλιά περιοδικά και κόμικς, αγαπημένες ελληνικές και ξένες ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και κινούμενα σχέδια, τραγούδια και ποιήματα, σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα, διαφημίσεις και παιχνίδια, συλλογές…
Φυσικά, δεν θα χάσουμε την επαφή μας με το σήμερα, καθώς θα σας έχουμε προτάσεις για βιβλία, θέατρο και κινηματογράφο, ενώ θα σχολιάζουμε και την επικαιρότητα, μέσα από γελοιογραφίες και πάντα στα πλαίσια του γενικότερου ύφους του blog.
Οι “Σελίδες Νοσταλγίας” θα έχουν και διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς θα μπορείτε εκτός από το να αφήνετε τα σχόλιά σας στις αναρτήσεις, να συμμετέχετε ενεργά στην θεματολογία του blog, στέλνοντάς μας τα κείμενά σας για δημοσίευση.
Ελπίζουμε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε πλήρως, όχι μόνο στις ιδιαίτερες ανάγκες της διαχείρισης του νέου αυτού ιστοτόπου αλλά και στις δικές σας προσδοκίες για ποιοτική θεματολογία.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση στις πλούσιες ενότητές μας!...

Η Διαχείριση

🔎1

5 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια για την ιδέα και για την υλοποίησή της! Πανέμορφο blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή! Είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα αυτό το blog θα γίνει η καθημερινή συνήθεια πολλών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά μπράβο για το νέο blog. Καλή αρχή και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλοι μου, ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια και τις ευχές σας. Ελπίζουμε και θέλουμε να κρατήσουμε υψηλό το επίπεδο των παρουσιάσεων, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων των επισκεπτών μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή αρχή! Συνεχίστε να μας ταξιδεύετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...