Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 7: Οι περήφανοι


Σήμερα θα θυμηθούμε μία από τις ωραιότερες ιστορίες που έχει γράψει ο Κώστας Φωτεινός (Πότης Στρατίκης). Η περιπέτεια "Οι περήφανοι", γράφτηκε το 1974 και δημοσιεύθηκε αρχικά στο τεύχος 539 του Μικρού Σερίφη. Αναδημοσιεύθηκε άλλες δύο φορές, στα τεύχη 976 και 1422 του ίδιου περιοδικού.

Υπόθεση: Η Εύα Λάρμον είναι η κόρη του Ρόμπερτ Λάρμον, ενός από τους πλουσιότερους και πιο σκληρούς ανθρώπους που υπάρχουν. Θεωρεί το όνομα της οικογένειάς του ιερό και αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους της περιοχής ως κατωτέρους του. Δεν διστάζει να καλέσει όποιον τον προσβάλει σε μονομαχία, ξέροντας από πριν ότι θα κερδίσει μιας και είναι πολύ γρήγορος στο τράβηγμα του πιστολιού. Όταν, όμως, η μοίρα θα το φέρει έτσι που να μονομαχήσει με τον Τζεφ Νόλαν, κανείς δεν φαντάζεται πόσο δραματική θα είναι η κατάληξη. Η Εύα είναι ερωτευμένη με το γιο του Νόλαν, τον Χάρρυ και γι’ αυτό προσπαθεί να πείσει τον πατέρα της να ακυρώσει τη μονομαχία. Όμως εκείνος είναι τόσο σκληρός που όχι μόνο μονομαχεί με το γέρο-Νόλαν, αλλά διώχνει και την κόρη του από το σπίτι, επειδή του εναντιώθηκε!… Κάπου εκεί, μπαίνουν στην ιστορία και οι πέντε φίλοι μας…


Θυμηθήκατε κάτι; Αν όχι, αναζητήστε οπωσδήποτε την συγκεκριμένη περιπέτεια και απολαύστε την!
Κριτική: 5/5


Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...