Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε την Κυριακή 21 Ιουνίου το φύλλο αρ. 1706, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών. Με το συγκεκριμένο τεύχος ολοκληρώνεται η σειρά.
Σε αυτό το τεύχος: Ο ASTERIX ΚΑΙ Η ΧΑΛΑΛΙΜΑ ("ASTERIX CHEZ RAHAZADE")
(Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκληρόδετη έκδοση).
O δύστυχος ο βάρδος, ούτε την ακουστική της νέας του καλύβας δεν τον αφήνουν να δοκιμάσει. Και ας είναι γνωστό ότι καμιά φορά ο φόβος μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό τονωτικό. Όμως, οι κάτοικοι του μικρού ανυπότακτου χωριού μπορεί να έχουν και δίκιο, από την στιγμή που ένας απάνθρωπος ήχος προσγειώνει ανώμαλα ένα χαλί που μεταφέρει έναν επισκέπτη από μακριά, έναν φακίρη. Η ικανότητα του βάρδου Κακοφωνίξ να προκαλεί βροχή, χωρίς βέβαια να χορεύει τον χορό της βροχής, τον κάνει απαραίτητο σε περιοχές όπου η ξηρασία μπορεί να γίνει η αφορμή για μεγάλες δυστυχίες. Οι ήρωές μας έτσι, σ' αυτή την απίθανη ιστορία έχουν την ευκαιρία να κάνουν το γύρο του κόσμου, όχι σε 80 μέρες αλλά σε 1000 και μία ώρες, πάνω σ' ένα μαγικό χαλί και χωρίς ίχνος αγριογούρουνων. Και θα την κάνουν προκειμένου να μας διασκεδάσουν και να μας οδηγήσουν για λίγο στη "νιρβάνα" της περιπέτειας. Όμως, στην Ινδία έχουν παράξενες ιδέες και έθιμα. Λέτε ο Κακοφωνίξ να χάσει τη φωνή του;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου