Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 19: Αντίο Φαρ-Ουέστ!


Η περιπέτεια αυτή δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 483 του Μικρού Σερίφη πριν από 42 ολόκληρα χρόνια, τον Ιανουάριο του 1973! Γράφτηκε από τον Κώστα Φωτεινό (Πότη Στρατίκη) και έχει αναδημοσιευτεί άλλες δύο φορές στα τεύχη 920 και 1366 του ίδιου περιοδικού.

Υπόθεση: Δυο σκληροτράχηλοι ράντσερ, ο Σίμονς και ο Χάτφορντ, συγκρούονται, με αφορμή τη διεκδίκηση μιας μικρής περιοχής, ανάμεσα στα ραντς τους, στην οποία έχει ανακαλυφθεί ασήμι. Η ένταση ανάμεσά τους κορυφώνεται όταν η κόρη του Σίμονς βρίσκεται τραυματισμένη από σφαίρα και κάποιος μάρτυρας αναφέρει ότι είδε εκεί κοντά τον γιό του Χάτφορντ! Ο πόλεμος ανάμεσα στα δύο ραντς είναι προ των πυλών. Οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής δεν θέλουν να μπλεχτούν στη διαμάχη κι έτσι οι μόνοι που θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν αυτό τον πόλεμο είναι ο Τζιμ Άνταμς και οι φίλοι του, που έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή. Όμως κάτι δεν ταιριάζει στη σκέψη του Τζιμ…
Κριτική περιπέτειας: 5/5


Το εξώφυλλο που δημοσιεύουμε προέρχεται από την δεύτερη έκδοση της ιστορίας, ενώ η βινιέτα από την πρώτη.

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...