Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Οι ταινίες που αγαπήσαμε 64: Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά / Honey, I Shrunk the Kids (1989)


Μια απολαυστική περιπέτεια για όλη την οικογένεια

Το "Honey, I Shrunk the Kids" είναι μια αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1989. Είναι η πρώτη ενός κινηματογραφικού franchise και χρησίμευσε ως το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Joe Johnston. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Rick Moranis, Matt Frewer, Marcia Strassman και Kristine Sutherland.

Ο Γουέιν Ζαλίνσκι είναι ένας εκκεντρικός αλλά όχι ιδιαίτερα επιτυχημένος εφευρέτης, παρά την εξαιρετική ευφυΐα του. Επίσης, είναι ένας αφοσιωμένος αλλά μάλλον απρόσεκτος και επιπόλαιος οικογενειάρχης. Αγαπά και φροντίζει την οικογένειά του, όμως με την ιδιότητά του πρόκειται να τους δημιουργήσει πολλά προβλήματα...


Η τελευταία του εφεύρεση είναι μια ξεχωριστή ηλεκτρομαγνητική μηχανή, με την οποία ο Ζαλίνσκι ευελπιστεί να μπορεί να συρρικνώνει τα πάντα σε μέγεθος μυρμηγκιού. Κάτι που θα φέρει επανάσταση στον τομέα των μεταφορών και όχι μόνο. Η μηχανή αυτή είναι τοποθετημένη μέσα στο σπίτι, στην σοφίτα και δυστυχώς παρά τις αμέτρητες δοκιμές, φαίνεται να μην δουλεύει. Μια μέρα που ο Ζαλίνσκι λείπει από το σπίτι, ένα μπαλάκι που πετάει κατά λάθος ο γιος του γείτονά του, σπάει το παράθυρο της σοφίτας και ενεργοποιεί τη μηχανή. Όταν η κόρη του Γουέιν, με τον μικρό αδελφό της και τους δύο γιους του γείτονα ανεβαίνουν στην σοφίτα για να βρουν το μπαλάκι, δέχονται την ακτινοβολία της μηχανής και... συρρικνώνονται!


Όταν ο Ζαλίνσκι επιστρέφει στο σπίτι -και χωρίς να έχει δει τα παιδιά, απογοητευμένος αρχίζει να σπάει τη μηχανή, που πιστεύει ότι δεν λειτουργεί. Έπειτα, σκουπίζει το πάτωμα και πετάει τα σκουπίδια σε έναν κάδο στο πεζοδρόμιο! Τώρα, Τα τέσσερα παιδιά βρίσκονται στην άλλη άκρη του κήπου με το ακούρευτο γκαζόν, που για αυτά είναι η αγριότερη ζούγκλα και ο Ζαλίνσκι πρέπει να τα βρει πριν πάθουν κάτι, για να δει αν μπορεί να τα επαναφέρει στο φυσιολογικό τους μέγεθος…


Το "Honey, I Shrunk the Kids" κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 23 Ιουνίου 1989 και διανεμήθηκε από την Buena Vista Pictures Distribution. Ήταν μια απροσδόκητη εισπρακτική επιτυχία, με εισπράξεις 222 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως (που ισοδυναμούν με περίπου 524 εκατομμύρια δολάρια το 2023) και έγινε η ταινία live-action της Disney με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών, ένα ρεκόρ που κράτησε για πέντε χρόνια. Η επιτυχία του οδήγησε σε δύο συνέχειες, ξεκινώντας με το "Honey, I Blew Up the Kid" το 1992, καθώς και μια τηλεοπτική σειρά και πολλά αξιοθέατα θεματικών πάρκων. Μια ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, το "Tummy Trouble" με πρωταγωνιστή τον Roger Rabbit, προβλήθηκε στους κινηματογράφους μαζί με την ταινία κατά τη διάρκεια της προβολής της στο box office.


Σκηνοθεσία: Joe Johnston
Ηθοποιοί: Rick Moranis, Matt Frewer, Marcia Strassman, Kristine Sutherland
Παραγωγή: Penney Finkelman Cox
Μουσική: James Horner
Φωτογραφία: Hiro Narita
Μοντάζ: Michael A. Stevenson
Σκηνικά: Gregg Fonseca
Κοστούμια: Carol Brolaski

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας, στο κανάλι μας στο YouTube. Κάντε εγγραφή και επιλέξτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα video που ανεβαίνουν!



🔎4491


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...