Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Νέες εκδόσεις 808 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #7


Thor
Αναγέννηση

Επιστρέφοντας στο πάνθεον των κορυφαίων ηρώων της Marvel, ο θεός του Κεραυνού της Άσγκαρντ επανενώνεται με τη θνητή μορφή του γιατρού Ντόναλντ Μπλέικ. Μαζί, θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος της κληρονομιάς της Άσγκαρντ και της αφύπνισης των αθάνατων ηρώων της σε έναν κόσμο, όμως, που μπορεί να μη τους θέλει πια!

Η επική σειρά, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και που θα μας κρατήσει συντροφιά για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Η σειρά κυκλοφορεί, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο (όπου έχει ξεπεράσει τους 200 τόμους), στη Ρωσία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, στην Πολωνία, στην Τσεχία και τη Σλοβακία, στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τώρα στην Ελλάδα.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους θα σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Θα κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο.
Κάθε τόμος κοστίζει 9,99€. Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνονται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).


Σελίδες Νοσταλγίας: Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης ιστορίας του σύμπαντος της Marvel. Συγγραφέας του είναι ο διάσημος δημιουργός J. M. Straczynski, γνωστός στους αναγνώστες κόμικς της χώρας μας από τις περιπέτειες της σειράς "Amazing Spider-Man", καθώς και από το limited series "Silver Surfer: Requiem", που ως graphic novel κυκλοφόρησαν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis. Η σειρά με πρωταγωνιστή τον θεό του Κεραυνού έγινε γνωστή ως "Thor vol. 3" και έδωσε μία άλλη διάσταση στο μύθο και στις περιπέτειες του πανίσχυρου ήρωα από την Asgard, μετά το κοσμοϊστορικό γεγονός που γνωρίζουμε ως Civil War -μία απίστευτη σύγκρουση που άλλαξε για πάντα την εξέλιξη του σύμπαντος της Marvel.
Οι πρόσφατες κινηματογραφικές υπερπαραγωγές με πρωταγωνιστή τον Thor, καθώς και η συμμετοχή του ήρωα στις περιπέτειες των Avengers στη μεγάλη οθόνη, αναδεικνύουν την ιδιαίτερη δυναμική ενός χαρακτήρα που εδώ και περισσότερα από 55 χρόνια εξακολουθεί να γοητεύει μικρούς και μεγάλους.
Την συγκεκριμένη ιστορία την διάβασα -αν και όχι ολοκληρωμένη- το 2011, όταν η Anubis την κυκλοφόρησε σε έξι τεύχη. Τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία να την θυμηθώ και να την ολοκληρώσω. Το σενάριο είναι εξαιρετικό και πρωτότυπο, ενώ για την εικονογράφηση δεν θα σχολιάσω τίποτα... γιατί απλά είναι υπέροχη! Η ποιότητα της έκδοσης κινείται σε πολύ υψηλά στάνταρτ και συνοδεύεται και από αρκετές σελίδες με έξτρα πληροφοριακό υλικό.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10

Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: Thor - Reborn
Πρωτότυπα τεύχη: Thor (Vol. 3) #1-6
Σενάριο: J. Michael Straczynski
Εικονογράφηση: Olivier Coipel
Ημερομηνία έκδοσης: 06/12/2019
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Σελίδες: 168
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Αρχική τιμή: 9,99€


Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3749

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...