Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Προτάσεις παιδικών βιβλίων 102 / Βιβλιοκριτική: Το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη


Του Παναγιώτη Πλαφουτζή

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Το μικρό αρκουδάκι περιπλανιέται στους πάγους ώσπου ξαφνικά πέφτει σε μια τρύπα και βρίσκεται στο... εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη. Εκεί το περιμένουν ένα σωρό εκπλήξεις!
Μια γιορτινή ιστορία με όμορφες εικόνες, ένα περίεργο αρκουδάκι κι έναν Αϊ-Βασίλη όλο γλύκα κι όλο χάρη!

Σελίδες Νοσταλγίας: Ένα πανέμορφο παιδικό βιβλίο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, με τέλεια εικονογράφηση που θα λατρέψει κάθε παιδί.
Ένα μικρό αρκουδάκι που ζει στην άκρη του κόσμου, αποφασίζει την παραμονή της πρωτοχρονιάς ν' αφήσει τη ζεστή φωλίτσα του για να εξερευνήσει τους πάγους. Έτσι, σύντομα ανακαλύπτει μια φωτεινή τρύπα. Σκύβοντας για να δει καλύτερα, γλιστράει και πέφτει μέσα, καταλήγοντας εντέλει στο... εργαστήρι του Άι-Βασίλη! Εκεί, ο γλυκός άγιος το υποδέχεται με χαρά και το ξεναγεί σε όλο το εργαστήριο, δίνοντάς του την ευκαιρία να γνωρίσει όλη τη διαδικασία που ακολουθούν τα ξωτικά του, από την παραλαβή των γραμμάτων των παιδιών, μέχρι τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την συσκευασία των παιχνιδιών!...
Ο μικρός αναγνώστης θα μαγευτεί ταξιδεύοντας μέσα στο άδυτο του Άι-Βασίλη, ενώ το κείμενο σε συνδυασμό με την εικονογράφηση περιέχουν κι ένα έξυπνο παιχνίδι, στο οποίο το παιδί προσπαθεί να εντοπίσει σε κάθε εικόνα έναν μικρό και πανταχού παρόντα πιγκουίνο.
Η εικονογράφηση είναι υπέροχη και είναι σίγουρο πως οι μικροί αναγνώστες θα περάσουν πολύ χρόνο χαζεύοντας την, ακόμα και μετά το πέρας της ανάγνωσης.
Το βιβλίο είναι εξαντλημένο από τον εκδότη, όμως σίγουρα θα το εντοπίσετε σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Αξίζει να το αναζητήσετε...
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10


Τίτλος πρωτοτύπου: The Christmas Bear
Συγγραφέας: Henrietta Stickland
Εικονογράφηση: Paul Stickland
Μετάφραση: Αγγελική Μόσχου
ISBN: 978-960-453-297-1
Σελίδες: 30
Διαστάσεις: 31×28
Εξώφυλλο: Σκληρό
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25/10/2007
Αρχική τιμή: 9,90€
Εκδότης: Ψυχογιός

🎄3759

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...