Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Προτάσεις παιδικών βιβλίων 100 / Βιβλιοκριτική: Το δάσος που κοιμόταν


Του Παναγιώτη Πλαφουτζή

«Εσένα που κρατάς αυτό το βιβλίο στα χέρια σου, σ’ ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνεις για να το ξεφυλλίσεις. Το έγραψα και το εικονογράφησα με πολλή φροντίδα και κέφι. Κοίτα εκεί. Ναι, εκεί, σ’ αυτή τη σελίδα, αυτούς τους δύο άντρες που συζητούν. Νομίζω ότι θα πάνε μια βόλτα. Μπορείς να τους ακολουθήσεις διακριτικά, αν θέλεις. Άκουσέ τους. Θα πουν μια ιστορία που θα σου θυμίσει κάτι, μου φαίνεται…»
Η "Ωραία Κοιμωμένη" του Σαρλ Περό ζωντανεύει μέσα από την ιδιαίτερη ματιά και τη μοναδική εικονογράφηση της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ.

Ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό βιβλίο, χωρίς πολλά λόγια, με έξυπνο σενάριο και εκπληκτική εικονογράφηση. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα διάλογο μεταξύ ενός ηλικιωμένου και ενός νεαρού άντρα, που γίνεται κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης σε έναν περίεργο τόπο όπου όλοι και όλα έχουν πέσει σε λήθαργο. Είναι η ιστορία της κοιμισμένης βασιλοπούλας, από την οπτική γωνία, όμως, του πρίγκιπα. Αν και στην ιστορία του Περό ο πρίγκιπας εμφανίζεται στο τέλος, στο βιβλίο αυτό είναι πρωταγωνιστής. Μια σύγχρονη ματιά σε έναν κλασσικό μύθο. Καθώς ο αναγνώστης γυρίζει τις σελίδες, δεν μπορεί να μην παρασυρθεί από την πανέμορφη εικονογράφηση και να μην "βυθιστεί" σ' αυτόν τον παράξενο... κοιμισμένο κόσμο. Εξίσου μαγευτικό είτε είσαι παιδί, είτε είσαι ενήλικας.
Αφεθείτε στη μαγεία της ιστορίας και δεν θα το μετανιώσετε...
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10

Συγγραφέας/εικονογράφος: Rebecca Dautremer
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
ISBN: 978-618-03-1113-6
Σελίδες: 64
Ημερομηνία έκδοσης: 23/11/2017
Διαστάσεις: 24 x 27,5
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Μεταίχμιο
Αρχική τιμή: 14,40 ευρώ

🔎3742

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...