Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Αξέχαστες Ιστορίες 72: Ο "Κακός"


Μια από τις καλύτερες ιστορίες της Θρυλικής Τετράδας θα προσπαθήσουμε να σας θυμίσουμε σήμερα. Γράφτηκε το μακρινό 1973 από τον συγγραφέα Γιώργο Μαρμαρίδη και αποτελεί ένα από τα κλασικότερα δείγματα γραφής του. Μια γουέστερν περιπέτεια που μας μεταφέρει στο κλίμα της εποχής της Άγριας Δύσης και περιλαμβάνει σωστές αναλογίες δράσης, μυστηρίου και συναισθήματος. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 364 του περιοδικού "Μικρός Κάου-μπόυ" και αναδημοσιεύθηκε τρεις φορές στα τεύχη 250, 574 και 808 του περιοδικού "Μικρός Αρχηγός".
Εδώ θα βρούμε όλα τα "κλασικά" στοιχεία που αγαπήσαμε στις ιστορίες των τεσσάρων νεαρών υπερασπιστών του Νόμου. Έναν χαρακτήρα που περιβάλλεται από μια αύρα μυστηρίου, μια ιστορία που συνέβη στο παρελθόν και περιλαμβάνει μια δολοφονία, τους κακούς που δεν διστάζουν να σκοτώσουν ξανά με στόχο να γλιτώσουν τους εαυτούς τους, το μοναδικό χιούμορ που παρεμβάλλεται με την βοήθεια του Πεπίτο και με στόχο να ισορροπήσει την ένταση των στιγμών -για χάρη, κυρίως, των νεαρότερων αναγνωστών, και τέλος την Θεία Δίκη που θα φέρει την κάθαρση και θα στείλει τους παρανόμους στην φυλακή, την ίδια ώρα που η Θρυλική Τετράδα θα το "σκάει" για να γλιτώσει από τις επευφημίες και τις ευχαριστίες των παρευρισκομένων.
Όλα σε ένα, με μεγάλη επιτυχία και στον περιορισμένο αριθμό σελίδων του τεύχους ενός εβδομαδιαίου περιοδικού. Πραγματικό κατόρθωμα για συγγραφείς όπως ο Μαρμαρίδης και ο Στρατίκης, που έγραφαν παράλληλα και σε πλειάδα άλλων εντύπων την ίδια περίοδο. Άξιοι συγχαρητηρίων εκείνοι, ευτυχισμένοι εμείς που μπορούμε να απολαμβάνουμε τέτοιες ιστορίες τόσες δεκαετίες αργότερα...


Υπόθεση: Ένας νεαρός κάου-μπόυ φτάνει ένα βράδυ στο Μπράιντυ, μια πόλη κοντά στο Ώστιν του Τέξας και νοικιάζει κατευθείαν δωμάτιο στο ξενοδοχείο. Η άφιξή του γίνεται αντιληπτή από τον Σαμ Μπένετ, ο οποίος βάζει το άλογό του να καλπάσει μέχρι το ραντς του φίλου του, Μάρτον Σουαίην. Εκεί, του λέει ότι στην πόλη έφτασε κάποιος που είναι ολόιδιος με τον Λάρρυ Μαλόνεϋ, έναν άνθρωπο που και οι δύο ξέρουν ότι πέθανε πριν από εικοσιδύο χρόνια! Ένας φόβος τους καταλαμβάνει… Φαίνεται ότι κάποιο μυστικό κρύβεται πίσω από εκείνον τον θάνατο… Σύντομα, θα πάρουν την απόφαση να σκοτώσουν τον ξένο, πριν προλάβει να τους σκοτώσει εκείνος! Όμως, αυτός ο νεαρός κάου-μπόυ, έχει πράγματι σχέση με τον θάνατο του Λάρρυ Μαλόνεϋ ή πρόκειται απλά για μια διαβολική σύμπτωση; Τις μέρες εκείνες γίνεται και ροντέο στο Μπράιντυ και η Θρυλική Τετράδα φτάνει στη πόλη για να βοηθήσει τον τοπικό αντιπρόσωπο στην επιβολή της τάξης. Συμπτωματικά, οι μικροί μας φίλοι θα νοικιάσουν δωμάτια στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Ίρβιν Χώκινς, το νεαρό κάου-μπόυ. Την επόμενη μέρα, όταν ο Χώκινς θα δηλώσει συμμετοχή μαζί με το άλογό του στο ροντέο, θα κάνει το ίδιο και ο Τζιμ με τον Κεραυνό...
Κριτική: 5/5.


Επόμενη "Αξέχαστη Ιστορία":
"Πόλεμος στο Κόντσο"
Αναζητήστε την στα τεύχη 159, 626 και 1069 του συλλεκτικού περιοδικού "Μικρός Σερίφης". Διαβάστε την και στείλτε μας τα κείμενά σας στο e-mail του blog (selidesnostalgias@gmail.com), το συντομότερο δυνατόν. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε την κριτική σας για την περιπέτεια και σε ποιο τεύχος την διαβάσατε!

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2019


🔎3745

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...