Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Νέες εκδόσεις 810 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #8


The Incredible Hulk
Σιωπηλές κραυγές

Ο Μπρους Μπάνερ ξεκινάει μια απεγνωσμένη αναζήτηση για να βρει τη σύζυγό του, την Μπέτι Ρος. Στο μεταξύ, το άλτερ έγκο του, ο Γκρίζος Χαλκ, συναντάει ξανά τους συντρόφους του από τους Προστάτες, τον Ναμόρ και τον Δρ. Στρέιντζ, καθώς όλοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια εισβολή από άλλη διάσταση. Και για να γίνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα, ο Χαλκ θα βρεθεί απέναντι σε μια ομάδα μεταλλαγμένων που δουλεύει για την κυβέρνηση αλλά και στους μοχθηρούς εξωγήινους μορφοπλάστες Σκραλ!

Η επική σειρά, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και που θα μας κρατήσει συντροφιά για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Η σειρά κυκλοφορεί, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο (όπου έχει ξεπεράσει τους 200 τόμους), στη Ρωσία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, στην Πολωνία, στην Τσεχία και τη Σλοβακία, στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τώρα στην Ελλάδα.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους θα σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Θα κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο.
Κάθε τόμος κοστίζει 9,99€. Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνονται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).


Σελίδες Νοσταλγίας: Διαβάζοντας τη σειρά αυτή των τευχών του "The Incredible Hulk", ξαναγύρισα πολλά χρόνια πίσω. Τότε που τα σενάρια των κόμικς ήταν πιο απλοϊκά και τα σχέδια σ' αυτά ήταν λιγότερο "κομπιουτερίστικα". Έχοντας, πλέον, διαβάσει πολύ και με μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της ένατης τέχνης στο μυαλό μου, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα διαβάζοντας το "Σιωπηλές κραυγές". Μου άρεσε, περισσότερο ίσως γιατί -όπως προανέφερα- με γύρισε στο παρελθόν και με βοήθησε να θυμηθώ τα παλιά μου κόμικς, όμως είμαι βέβαιος πως δεν μπορεί να ξετρελάνει ένα νεότερο αναγνώστη, που έμαθε να διαβάζει με άλλη νοοτροπία ακόμη και τους υπερήρωες. Σίγουρα, αν είσαι φαν του είδους, δεν μπορεί να μην έχεις στη συλλογή σου τέτοια έργα, ή τουλάχιστο να μην τα έχεις διαβάσει. Αυτά αποτελούν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο σήμερα και στην περίοδο δημιουργίας του κάθε ήρωα, στις ρίζες του. Αν αγαπάς, λοιπόν, έναν ήρωα, τέτοιες ιστορίες σε βοηθούν να εντοπίσεις το πως διαμορφώθηκαν εκείνα τα στοιχεία του χαρακτήρα του που λατρεύεις σήμερα...
Το "Σιωπηλές κραυγές" στηρίζεται στην αγωνιώδη αναζήτηση του Μπρους Μπάνερ, ο οποίος ψάχνει την σύζυγό του και μέχρι να την εντοπίσει έρχεται αντιμέτωπος με διάφορους εξωτερικούς κινδύνους, κυρίως όμως με τον ίδιο του τον εαυτό...
Τα δύο τελευταία τεύχη της σειράς, τα #376-377 είχαν εκδοθεί στα ελληνικά το 1993 από την Μαμούθ Κόμιξ, μέσα από το περιοδικό "Ο Άνθρωπος Αράχνη", ενώ το #377 είχε εκδοθεί το 1997 και από την Modern Times μέσα από το ομώνυμο περιοδικό της.
Η ποιότητα της έκδοσης κινείται σε πολύ υψηλά στάνταρτ και συνοδεύεται και από αρκετές σελίδες με έξτρα πληροφοριακό υλικό.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✮✮✮ 7/10

Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: The Incredible Hulk - Silent Screams
Πρωτότυπα τεύχη: The Incredible Hulk (Vol. 1) #370-377
Ημερομηνία κυκλοφορίας πρωτότυπων τευχών: Ιούνιος 1990 - Ιανουάριος 1991
Σενάριο: Peter David
Εικονογράφηση: Dale Keown
Ημερομηνία έκδοσης: 20/12/2019
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Σελίδες: 208
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Αρχική τιμή: 9,99€


Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3754

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...