Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Ελληνικά Comic Books 21: Οι Βοργίες (2012)


Η Ρώμη δεν είναι πια η Αγία Πόλη.
Είναι ένα χάος χωρίς πίστη και χωρίς νόμο.
Εδώ κάνουν κουμάντο οι Βοργίες, οι πρώτοι "Νονοί" στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Ιταλία, 14ος αιώνας. Η Ρώμη, η ιερή πόλη και κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας, σκιά του ένδοξου παρελθόντος της, έχει μετατραπεί σε κέντρο της διαφθοράς και της ακολασίας. Ο Πάπας Ινοκέντιος ο 8ος , άρρωστος και ετοιμοθάνατος, αδυνατεί να ελέγξει τον κλήρο και τα πλήθη, ενώ τα παιχνίδια διαδοχής βρίσκονται στο απόγειο τους. Την κοινωνική αναταραχή εκμεταλλεύονται κάθε λογής "μνηστήρες" της κοσμικής και παπικής εξουσίας, οι οποίοι, μέσα από ένα κύκλο αίματος και συνομωσιών, επιχειρούν να αποκομίσουν τα μέγιστα οικονομικά και διοικητικά οφέλη. Ανάμεσα τους και ο μελλοντικός Πάπας: Ο Rodrigo Borgia.
Το όνομα Βοργία, ακόμη και σήμερα, αποτελεί συνώνυμο της διαφθοράς και της διαστροφής. Η ιστορία έχει καταγράψει με μελανά χρώματα την περίοδο της διοίκησης του καρδιναλίου Rodrigo Borgia της Βαλένθια, ως Πάπα Αλέξανδρου του 6ου, αλλά και της οικογένειας του, η οποία χαρακτηρίζεται από δολοπλοκίες, αιμομιξίες, ειδεχθείς σεξουαλικές διαστροφές και στυγερά εγκλήματα. Οι Alejandro Jodorowsky και Milo Manara εικονογραφούν και καταγράφουν τη σκοτεινή αυτή περίοδο, σε μια τριλογία που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2004 και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2006.


Hμερομηνία έκδοσης: Νοέμβριος 2012
Σενάριο: Alejandro Jodorowsky
Σχέδιο: Milo Manara
Μετάφραση: Άγγελος Δόξας, Πέννυ Μηλιώνη
Σελίδες: 224
ISBN: 9789602358467
Εκδόσεις: Γνώση
Τιμή: 12,38€

Περιεχόμενα:
- Αίμα για τον Πάπα
- Εξουσία και αιμομιξία
- Οι φλόγες της κόλασης
- Τα πάντα ματαιότης
- Οι Βοργίες και η μαφία.

Το βιβλίο κέρδισε το βραβείο του COMICDOM CON ATHENS ως "H Καλύτερη έκδοση μεταφρασμένου κόμικ για το 2012". Η απονομή έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την Κυριακή 21/04/2013 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...