Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Ελληνικά Comic Books 11: Τα λιοντάρια της Βαγδάτης (2008)


Δημιουργοί: Brian K. Vaughan – Niko Henrichon
Εκδόσεις: Anubis
Μετάφραση: Ελένη Σκριτζόβαλη
Σελίδες: 129

Ένας από τους κορυφαίους αμερικανούς συγγραφείς graphic novel αντλεί την έμπνευσή του από πραγματικά γεγονότα και μας προσφέρει μια πρωτότυπη όσο και συνταρακτική ματιά της ζωής στους δρόμους της Βαγδάτης κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ.
Την άνοιξη του 2003, μια αγέλη λιονταριών απέδρασε από το Ζωολογικό Κήπο της Βαγδάτης κατά τη διάρκεια των αμερικανικών βομβαρδισμών. Σαστισμένα και πεινασμένα μα επιτέλους ελεύθερα, τα τέσσερα λιοντάρια άρχισαν να περιπλανιούνται στους ερειπωμένους δρόμους της Βαγδάτης προσπαθώντας απεγνωσμένα να επιβιώσουν. Καταγράφοντας το ταξίδι των υπερήφανων πλασμάτων σ’ ένα τόπο ξένο και αφιλόξενο, το εικονογραφημένο αυτό έργο αποτελεί μια αλληγορία για τη ζωή και την ελευθερία, την τιμή και το καθήκον, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με ερωτήματα που αφορούν τις αξίες και τα ιδανικά της ανθρώπινης ύπαρξης.

Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα του Brian K. Vaughan (σενάριο), βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν τον Απρίλιο του 2003 κατά τη διάρκεια των Αμερικάνικων βομβαρδισμών στο Ιράκ. Ένας γοητευτικός εικονογραφημένος μύθος για ενήλικες που δίνει ανθρώπινη φωνή και ανθρώπινες αντιδράσεις στα τέσσερα λιοντάρια πρωταγωνιστές.
Τα υπέροχα σχέδια του Niko Henrichon πραγματικά απογειώνουν τη συνολική ποιότητα αυτού του εκπληκτικού graphic novel που σας προτείνουμε να αναζητήσετε και να διαβάσετε!

«Η ιστορία μιας αγέλης λιονταριών που το έσκασε από το Ζωολογικό Κήπο της Βαγδάτης κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών είναι απλή, πανέμορφα εικονογραφημένη και τραγική… Εκπληκτική». PUBLISHERS WEEKLY

«Συγκινητικό και συναρπαστικό, σε στοιχειώνει σαν επίμονο όνειρο. Αφήστε το να βυθίσει βαθιά τα δόντια του στη σάρκα σας». BRAD MELTZER


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...