Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Λογοτεχνικές Προτάσεις 31: Ο ιππότης των Επτά Βασιλείων (Μυθιστόρημα Φαντασίας)


ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "GAME OF THRONES"
Κάποτε οι θρύλοι είναι νεαροί περιπλανώμενοι ιππότες και οι πανίσχυροι δρακοβασιλιάδες μικροκαμωμένοι ακόλουθοι…

Ο "Ιππότης των Επτά Βασιλείων" λαμβάνει χώρα σχεδόν έναν αιώνα πριν από τα γεγονότα του "Game of Thrones" και περιλαμβάνει τρεις ιστορίες που αποτελούν το προοίμιο του αριστουργήματος του George R. R. Martin με τίτλο "Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου". Οι περιπέτειες αυτές, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά συγκεντρωμένες σε έναν τόμο, αφηγούνται γεγονότα από την εποχή που η δυναστεία των Ταργκάρυεν εξακολουθεί να κατέχει τον Σιδερένιο Θρόνο και οι μνήμες από την ύπαρξη της τελευταίας δράκαινας παραμένουν ακόμη ζωντανές.
Ο νεαρός, αφελής, αλλά γενναίος περιπλανώμενος ιππότης σερ Ντάνκαν ο Ψηλός υπερέχει των αντιπάλων του –αν όχι σε πείρα, σίγουρα σε ανάστημα. Στις περιπέτειές του τον συνοδεύει ο μικροσκοπικός του ακόλουθος, ένα αγόρι ονόματι Εγκ –του οποίου το πραγματικό όνομα (και επτασφράγιστο μυστικό) είναι Αίγκον Ταργκάρυεν. Παρόλο που σε ολόκληρο το Γουέστερος δύσκολα θα έβρισκε κανείς πιο απίθανους ήρωες, το μέλλον επιφυλάσσει σε αυτούς τους δύο ένα σπουδαίο πεπρωμένο… καθώς και ισχυρούς εχθρούς, βασιλικές ίντριγκες κι εξωφρενικά κατορθώματα.

«Ο περιπλανώμενος ιππότης», «Το ορκισμένο σπαθί», και «Ο μυστηριώδης ιππότης» είναι οι τρεις νουβέλες που περιλαμβάνει ο τόμος «Ο ιππότης των Επτά Βασιλείων». Γράφτηκαν διαδοχικά το 1998, το 2003 και το 2010 και παρουσιάζονται για πρώτη φορά συγκεντρωμένες σε έναν τόμο.

«Στη μεγαλειώδη επική παράδοση της λογοτεχνίας του φανταστικού, ο Martin είναι με διαφορά ο καλύτερος. Προκαλεί επιδημίες αϋπνίας με την καταιγιστική ένταση των βιβλίων του».
-Time Magazine

«Καθηλωτικό και συναρπαστικό... Το στιλ γραφής του Martin είναι τόσο ζωντανό που μέσα σε λίγες μόνο σελίδες εθίζεσαι».
-Times

«Κολοσσιαίο, συνταρακτικό... ο Martin συνθέτει έναν μεθυστικό φανταστικό κόσμο, ο οποίος σε περιπλοκότητα και ίντριγκες μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αυτοκρατορική Ρώμη... Η γραφή του είναι μια ακατανίκητη δύναμη...»
-SFX

«Το μέγεθος και η έκταση αυτού του εξόχως καταπληκτικού έπους έχει αφήσει τους υπόλοιπους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού άναυδους... Φιλόδοξο, πολυπρόσωπο, με χαρακτήρες τόσο δηλητηριώδεις που τρώνε τους Βοργίες για πρωινό».
-Guardian

Ξενόγλωσσος τίτλος: A KNIGHT OF THE SEVEN KINGDOMS
Συγγραφέας: George Raymond Richard Martin
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Μάνου
Σελίδες: 456
ISBN: 9786180301113
Ημ. Έκδοσης: 02/06/2015
Τιμή: €17,70

2 σχόλια:

  1. Aπό τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς στο χώρο της ηρωικής φαντασίας...οι εκδόσεις Μεταίχμιο πήραν τα δικαιώματα των βιβλίων του Martin από την Anubis....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν είναι για όλα ή για συγκεκριμένους ανέκδοτους τίτλους...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...