Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 25: Το Πρόσωπο του Ήλιου


Η περιπέτεια στην οποία θα αναφερθούμε σήμερα δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1973 στο περιοδικό Μικρός Σερίφης (τεύχος 493). Είναι γραμμένη από τον συγγραφέα Κώστα Φωτεινό (Πότη Στρατίκη) και μπορείτε να την εντοπίσετε και στα τεύχη 930 και 1376 του ίδιου περιοδικού.

Υπόθεση: Στο γραφείο του σερίφη μιας μικρής κωμόπολης μπαίνει ένας παράξενος άνθρωπος, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει χάσει τη μνήμη του. Όπως λέει στον αντιπρόσωπο του νόμου, το μόνο πράγμα που έρχεται συνεχώς στο μυαλό του είναι ένα γυναικείο πρόσωπο μέσα στο φωτεινό δίσκο του ήλιου. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο σερίφης έχει γνωριστεί με τον Τζιμ Άνταμς και αφού ξέρει ότι ακόμη βρίσκεται στην πόλη, αφήνει τον άγνωστο άνδρα στο γραφείο του και πηγαίνει να τον ειδοποιήσει. Το διάστημα, όμως, που μεσολαβεί μέχρι να επιστρέψει μαζί με το παιδί, ένας καου-μπόυ μπαίνει στο γραφείο του και απαγάγει τον άνθρωπο με την αμνησία. Αν και στην αρχή δεν θα δώσουν μεγάλη σημασία στο γεγονός της απουσίας του άνδρα, η παρατηρητικότητα και το προαίσθημα του θρυλικού Ελληνόπουλου, θα οδηγήσουν τα τέσσερα παιδιά να ριχτούν στα ίχνη των δύο αγνώστων. Αγνοούν, βέβαια, σε τι επικίνδυνη περιπέτεια πρόκειται να μπλέξουν…
Κριτική περιπέτειας: 4/5


Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

1 σχόλιο:

  1. Από τις πολύ καλές ιστορίες του κου Πότη Στρατίκη. Καλή επιλογή για να θυμόμαστε ξανά....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...