Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 23: Ποιος πρόδωσε τον Άντριους;


Ένας νεκρός. Πολλοί ύποπτοι...

Η ιστορία που θα θυμηθούμε σήμερα είναι μια από τις πιο «αστυνομικές» ιστορίες των τεσσάρων παιδιών του νόμου. Γράφτηκε από τον Κώστα Φωτεινό (Πότη Στρατίκη) και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 556 του Μικρού Σερίφη. Το σενάριο της ιστορίας είναι εξαιρετικό και η αναζήτηση του ενόχου φτάνει μέχρι το τέλος της…

Υπόθεση: Πέντε συνέταιροι ενός ορυχείου αποφασίζουν να μεταφέρουν κρυφά έναν μικρό θησαυρό από το Γκρέσβιλ στο Γκάλβεστον, για να τον καταθέσουν στην τράπεζα. Για να μην κινήσουν υποψίες και κινδυνεύσουν από ληστές, σκέφτονται πως θα ήταν καλύτερα να πάει μόνος του κάποιος από αυτούς στο Γκάλβεστον. Έτσι, αποφασίζουν να ρίξουν κλήρο και αυτός πέφτει στον ιδρυτή της εταιρείας, Μακ Άντριους, ο οποίος την επόμενη μέρα το πρωί αναχωρεί για το επικίνδυνο ταξίδι. Λίγες μέρες αργότερα –κι ενώ οι υπόλοιποι συνέταιροι περιμένουν με αγωνία την επιστροφή του– φτάνει στα γραφεία της εταιρείας η είδηση ότι εκείνος βρέθηκε νεκρός στο κοντινό δάσος!... Όπως αποκαλύπτεται, ο Άντριους σκοτώθηκε την ίδια μέρα της αναχώρησής του, χωρίς ουσιαστικά να απομακρυνθεί και πολύ από το Γκρέσβιλ.


Στις έρευνες για την δολοφονία του ιδρυτή της εταιρείας, εκτός από τον τοπικό σερίφη, παίρνει μέρος και η παρέα των τεσσάρων θρυλικών παιδιών του νόμου. Ο Τζιμ Άνταμς υποψιάζεται ακόμη και τους συνεταίρους του Άντριους, την ίδια στιγμή που εκείνοι κατηγορούν ο ένας τον άλλο! Ύποπτοι υπάρχουν κι άλλοι: ο υπηρέτης του Άντριους που ετοίμασε τα πράγματα του κυρίου του εκείνο το μοιραίο πρωινό, αλλά και δύο αδέλφια με όχι και τόσο καλή φήμη στην περιοχή… Ποιος απ’ όλους είναι ο δολοφόνος; Το δαιμόνιο Ελληνόπουλο δεν θα παραλείψει καμία λεπτομέρεια και σύντομα θα φτάσει στη λύση του μυστηρίου…
Κριτική: 5/5

Η περιπέτεια αυτή αναδημοσιεύθηκε στα τεύχη 993 και 1439 του ίδιου περιοδικού. Σίγουρα αξίζει να την αναζητήσετε…

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

2 σχόλια:

  1. Προσωπικά αρκούμαι στο 4/5. Όπως και να χει, πρόκειται για μία εξαιρετική ιστορία με το αστυνομικό μυστήριο να σκεπάζει την υπόλοιπη δράση-πολύ πετυχημένα κατ εμέ. Είναι γνωστό εξάλλου στους φίλους του περιοδικού πως ο Κος Πότης Στρατίκης αρέσκονταν σε ιστορίες αστυνομικής υφής....και ύφανσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...