Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Αξέχαστες Ιστορίες 66: Η μεγάλη στιγμή


Μια αγαπημένη ιστορία θα προσπαθήσουμε να σας θυμίσουμε και σήμερα. Έρχεται από το μακρινό καλοκαίρι του 1967. Τότε είχε δημοσιευθεί για πρώτη φορά στο τεύχος 73 του περιοδικού Μικρός Κάου-μπόυ, όμως οι νεότεροι είχαμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε από τις μετέπειτα επανεκδόσεις της στο περιοδικό Μικρός Αρχηγός (τεύχη 32, 364, 637). Είναι γραμμένη από τον συγγραφέα Κώστα Φωτεινό (ψευδώνυμο του Πότη Στρατίκη) και ανήκει στην πρώτη περίοδο περιπετειών της αγαπημένης μας Θρυλικής Τετράδας.
Σας παρουσιάζουμε δύο από τα εξώφυλλα των τευχών που δημοσίευσαν την ιστορία, ενώ η πρώτη εσωτερική σελίδα με τη βινιέτα προέρχεται από το τεύχος 73.


Υπόθεση: Τα παιδιά συναντούν στο δρόμο τους έναν ηλικιωμένο που πηγαίνει στο Ντομινίκ, ένα χωριό από το οποίο θα περνούσαν και εκείνα. Έτσι, κάνουν το υπόλοιπο της διαδρομής μαζί και ο γέρος τους εξηγεί πως πηγαίνει εκεί γιατί τον ειδοποίησαν ότι ο γιος του, που δούλευε σε ένα μεταλλείο χαλκού της περιοχής, σκοτώθηκε. Ο Τζιμ θα επισκεφθεί τον σερίφη του Ντομινίκ και θα μάθει ότι ο Φίλιπ Μέρισον τραυματίστηκε στο μεταλλείο, μεταφέρθηκε στο ιατρείο της πόλης και εκεί κάποιος άγνωστος τον πυροβόλησε. Το θρυλικό Ελληνόπουλο πιστεύει ότι κάποιο μυστικό κρύβεται πίσω από αυτή τη δολοφονία και αποφασίζει να πάει και να ζητήσει κι ο ίδιος δουλειά στο μεταλλείο, μαζί με τον Πεπίτο. Ο Τζιμ είναι σίγουρος πως εκεί κρύβεται ο δολοφόνος. Θα δουλέψει στην ίδια στοά που εργαζόταν και ο Φίλιπ Μέρισον όταν τραυματίστηκε, και θα έρθει σε επαφή με τους δύο φίλους του που τον βρήκαν χτυπημένο και τον μετέφεραν στο γιατρό. Όταν ένα δήθεν ατύχημα γίνεται αφορμή να κινδυνεύσει να χάσει και ο ίδιος τη ζωή του, βεβαιώνεται πως ο δολοφόνος είναι ανάμεσα στους εργάτες. Ένα βράδυ αποφασίζει να επισκεφθεί κρυφά το σπίτι του γιατρού, γιατί του είχε φανεί κι εκείνος ύποπτος. Μπαίνοντας στο σπίτι ακούει στο σκοτάδι βογγητά και όταν αρχίζει να κατεβαίνει τα σκαλιά του υπογείου, δέχεται ένα χτύπημα στο κεφάλι...

Την αξέχαστη αυτή ιστορία την διάβασα για πρώτη φορά στο τεύχος 637 του Μικρού Αρχηγού, το 1985 και θυμάμαι ακόμα τις μέρες εκείνες με νοσταλγία...
Κριτική: 4/5


Επόμενη "Αξέχαστη Ιστορία":
"Εκείνοι που πέρασαν πρώτοι"
Αναζητήστε την στα τεύχη 517, 954 και 1400 του περιοδικού "Μικρός Σερίφης". Διαβάστε την και στείλτε μας τα κείμενά σας στο e-mail του blog (selidesnostalgias@gmail.com), το συντομότερο δυνατόν. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε την κριτική σας για την περιπέτεια και σε ποιο τεύχος την διαβάσατε!

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2019


🔎3489

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...