Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Μικρές Αγγελίες (Ν267)


ΧΑΪΝΤΙ, Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ

Πωλείται:
Βιβλίο "Χάιντι, Η μικρούλα των βουνών"
Τιμή: 3,00€

Σχόλια: Ορφανή από μάνα και πατέρα η Χάιντι, πέφτει στην επιμέλεια της νεαρής της θείας, η οποία είναι αναγκασμένη να δουλέψει ως υπηρέτρια στην πόλη. Μην μπορώντας η Ντέτε να τη φροντίσει- την παραδίδει στον εκ πατρός παππού της. Ο γέρο Αλμ, πρόσωπο ύποπτου παρελθόντος και χαμηλής υπόληψης μεταξύ των συγχωριανών του, ζει απομονωμένος σε μια καλύβα στο βουνό. Έχει δύο κατσίκες για να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του και ως μόνη συναναστροφή έναν νεαρό βοσκό, τον Πέτερ. Ο Πέτερ ζει με την μάνα του και με την τυφλή γιαγιά του και παραμένει από πείσμα αναλφάβητος. Εγκαθιστάμενη στο βουνό η Χάιντι, όχι απλώς προσαρμόζεται ταχύτατα μα και μαγεύεται από την άγρια φύση. Μοιάζει κάπως με θηλυκός Χακ Φιν – συνδέεται με την ίδια τρυφερότητα με τις κατσικούλες και με την τυφλή γιαγιά. Ο κόσμος της είναι οι Άλπεις. Η θεία Ντέτε, φευ!, θα την ξεριζώσει από τον παράδεισο της. Θα την κατεβάσει στην Φρανκφούρτη για να την δώσει παρακόρη σε μια πλούσια οικογένεια, να την κάνει με το στανιό φιλενάδα της ανάπηρης θυγατέρας. Η Χάιντι ασφυκτιά στο αρχοντικό, υποφέρει διδασκόμενη τις «καθώς πρέπει» συμπεριφορές, μαραζώνει συντροφεύοντας την Κλάρα που είναι καθηλωμένη στην πολυθρόνα. Το σκάει κι ανεβαίνει στο ψηλότερο καμπαναριό μπας κι αντικρίσει τα βουνά της. Αποπειράται ματαίως να δραπετεύσει. Καταλήγει, από μελαγχολία, να υπνοβατεί τις νύχτες....
Πρόκειται για την επανέκδοση από την Καθημερινή, του βιβλίου των εκδόσεων Άγκυρα.
Τίτλος πρωτοτύπου: Heidi. Συγγραφέας: Johanna Louise Spyri. Μετάφραση: Μαρίνα Λώμη. Εικονογράφηση: Μάκης Γιακουμάτος. Εκδότης: Η Καθημερινή. Σελίδες: 200. Ημερομηνία έκδοσης: 2016. Σειρά: Τα βιβλία που αγαπήσαμε.
Σε πολύ καλή κατάσταση. Συνάντηση σε σταθμό μετρό. Για αποστολές στην επαρχία, τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κράτηση λίγων ημερών, έπειτα από συνεννόηση.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
➤ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
ΚΑΛΗ
ΜΕΤΡΙΑ
ΚΑΚΗ
ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν e-mail στο
selidesnostalgias@gmail.com
με τίτλο "Για την αγγελία Ν267"

🔎3440

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...