Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Νέες εκδόσεις 772: Μπλεκ #4


Η Νέα εποχή του Μπλεκ
ήρθε για να ανατρέψει τα πάντα!

Με ανανεωμένη και μοντέρνα αισθητική, μεγαλύτερο σχήμα 17x24 cm, με 164 έγχρωμες σελίδες και πολυτελές χαρτί, ο Μπλεκ είναι πια ένα πολυθεματικό περιοδικό κόμικς με μεγάλο αριθμό ιστοριών (οι περισσότερες αυτοτελείς) σπουδαίων ξένων και Ελλήνων δημιουργών, εκτεταμένη αρθρογραφία, συνεντεύξεις, αφιερώματα και πολλές εκπλήξεις! Θα κυκλοφορεί αρχές κάθε δεύτερου μήνα, ενώ το τέταρτο τεύχος βρίσκεται ήδη σε σημεία πώλησης και βιβλιοπωλεία από την Τρίτη 21 Μαΐου.

Μια πραγματικά εντυπωσιακή έκδοση, που έρχεται να μας θυμίσει τις χρυσές εποχές του περιοδικού, την δεκαετία του '80.

Συνεχίζοντας τις εκπλήξεις και τις εντυπωσιακές προσθήκες, το Μπλεκ #4 μας φέρνει έναν ήρωα από τα παλιά, τον λεγόμενο «Άσο Της Πίστας», ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Μισέλ Βαγιάν. Σε αυτό το τεύχος θα απολαύσουμε το 'Α Μέρος μιας ιστορίας που ανήκει στη νέα σειρά του ήρωα, που ξεκίνησε στη Γαλλία το 2012.


Επιστροφή στους Γάλλους δημιουργούς στο τέταρτο τεύχος του Μπλεκ! Η ιστορία "Στα Ίχνη Των Γουανάγκι" (75 σελ.) είναι μια δημιουργία των Marcel Navarro και Jean-Yves Mitton και πρωτοδημοσιεύτηκε το 1980. Στο τέταρτο τεύχος φιλοξενείται το πρώτο (από τα τρία) μέρη της ιστορίας!


Οι παλαιότεροι ίσως τον θυμούνται από τις σελίδες του Τεν Τεν, του Super Μπόυ ή του Μπλεκ... Ο Μισέλ Βαγιάν, ο πανέξυπνος, κομψός πιλότος αγωνιστικών αυτοκινήτων, ενσωμάτωνε όλα τα χαρακτηριστικά της γαλλοβελγικής σχολής! Η ιστορία που φιλοξενείται στο τέταρτο τεύχος του Μπλεκ με τίτλο «Στο Όνομα Του Υιού» (2012), είναι η πρώτη της νέας σειράς και είναι δημιουργία των P. Graton (γιος του αρχικού δημιουργού Jean Graton), D. Lapiere, M. Bourgne και B. Beneteau!

Πιο αναλυτικά το Μπλεκ #4 περιλαμβάνει:
- Μπλεκ - Στα ίχνη των Γουανάγκι (Μέρος Α'), των Marcel Navarro & Jean-Yves Mitton
- Μισέλ Βαγιάν - Στο όνομα του υιού (Μέρος Α'), των P. Graton, D Lapiere & M. Bourgne, B. Beneteau
- Μάντυ Ρίλεϋ - Δόξα και εξουσία, των R. Collins & E. Gracia Seijas
- Ένα συνηθισμένο απόγευμα στην οδό Craven, του Γ. Τομπαλίδη
- Δικαστής Ντρεντ - Χιονοθύελλα, των G. Ennis & C. Mcneil
- Φάντομ - Οι 5 Ημέρες του Δράκου (μέρος Δ'), των Rafael Nieves & Tony Akins, Ken Wolak
- Ταρζάν - Το παιχνίδι, του J. Kubert
- Στορμ - Βάνταλ, Ο Καταστροφέας, των M. Lodewijk & D. Lawrence
- Το Παιδί Πάνθηρας, των T. Tully & M. Western, E. Bradbury


Περισσότερο ιστορίες ενηλικίωσης και λιγότερο γουέστερν, οι περιπέτειες του Μάντυ Ρίλεϋ ήρθαν για να μείνουν! Στο τέταρτο τεύχος του Μπλεκ, φιλοξενείται η ιστορία με τίτλο «Δόξα Και Εξουσία», η οποία πραγματεύεται τα «βρώμικα και σκοτεινά πολιτικά παιχνίδια», όπως παιζόντουσαν και εκείνη την εποχή! Και αυτή, μια δημιουργία των κορυφαίων R. Collins και E. Garcia Seijas!


Εδώ, θα διαβάσουμε το 4ο μέρος της ιστορίας «Οι 5 Ημέρες Του Δράκου» των R. Nieves και T. Akins, K. Wolak! Παρακολουθούμε τα χρονικά του Δέκατου Ένατου Φάντομ, ο οποίος αναζητά το τρίτο κομμάτι του Δράκου και βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με τη σατανική αδελφότητα των Σιγκχ!


Ο Ταρζάν γίνεται μέρος του παιχνιδιού της δαιμόνιας βασίλισσας Ζορίνα. Η ιστορία με τίτλο «Το Παιχνίδι» είναι μια δημιουργία του αξεπέραστου Joe Kubert!


Ο Έλληνας εικαστικός, σκιτσογράφος και πια μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Μπλεκ, παραχωρεί συνέντευξη και μας μιλάει για τη σχέση του με τα κόμικς αλλά και μας προσφέρει ένα ξεχωριστό, δισέλιδο στριπάκι με πρωταγωνιστή τον «Ερευνητή Του Ανεξήγητου», Ντύλαν Ντογκ!


Άλλη μια επική ιστορία! Αυτή τη φορά ο Στορμ καλείται να αποτρέψει μια επικείμενη καταστροφή του πλανήτη, την οποία υποκινεί, μαζί με τον στρατό του, ο καταστροφικός Βάνταλ! Η φανταστική αυτή ιστορία είναι μια δημιουργία των Martin Lodewijk και Don Lawrence!


Ένα βρώμικο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών θα πρέπει να εξαρθώσει αυτή τη φορά η ομάδα των δικαστών-αστυνομικών και ο Ντρεντ. Μια δημιουργία των Garth Ennis & Colin Mcneil.


Επίσης, θα διαβάσουμε και τη συνέχεια του αγαπημένου κόμικς "Το Παιδί Πάνθηρας" των Tom Tully & Mike Western, Eric Bradbury!


Τέλος... Ναι, υπάρχει και αυτή η οπτική για τον αγαπημένο μας Μπλεκ!
Από τον Βαγγέλη Σαίτη.

Και ακόμη:
- Κόμικς Νέα, του Γαβριήλ Τομπαλίδη
- Στήλη Νούμερο 1: «Βαβούρα», του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη
- Αφιερώμα: Μισέλ Βαγιάν, του Γαβριήλ Τομπαλίδη
- Συνέντευξη: Γαβριήλ Τομπαλίδης
- The Pop Corner, του Μάνου Νομικού
- Εύθυμη Σελίδα, του Βαγγέλη Σαΐτη

Η Νέα εποχή του Μπλεκ ήρθε για να ανατρέψει τα πάντα στο χώρο των κόμικς! Απλά ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!


Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3481

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...