Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 238 / Βιβλιοκριτική: Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο (Μυθιστόρημα)


Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα για την αγάπη, που θα σας ταξιδέψει

Ο κύριος Περντί είναι «λογοτεχνικός φαρμακοποιός». Στο πλωτό βιβλιοπωλείο του, στις όχθες του Σηκουάνα, συνταγογραφεί μυθιστορήματα για κάθε δυσκολία της ζωής –προτείνει στους πελάτες του βιβλία που θα γιατρέψουν τις ψυχές τους.
Τον μόνο που δεν μπορεί να γιατρέψει είναι τον εαυτό του, αφού εξακολουθεί να τον στοιχειώνει το φάντασμα της μεγάλης του αγάπης που εξαφανίστηκε πριν από είκοσι ένα χρόνια, αφήνοντας πίσω της μόνο ένα γράμμα. Ένα γράμμα που εκείνος δεν άνοιξε ποτέ.
Αυτό το καλοκαίρι ο κύριος Περντί μπαίνει επιτέλους στον πειρασμό να διαβάσει το γράμμα –και τότε τα πάντα αλλάζουν.
Σηκώνει άγκυρα και φεύγει για τον νότο της Γαλλίας. Με συνταξιδιώτες έναν διάσημο συγγραφέα που έχει χάσει την έμπνευσή του κι έναν ερωτοχτυπημένο σεφ, θα κάνει ένα ταξίδι στην καρδιά της Προβηγκίας. Ένα ταξίδι πίσω στις αναμνήσεις, κι από εκεί ξανά στη ζωή…

Η Νίνα Γκεόργκε με σαγηνευτική γραφή μάς δίνει μια γλυκιά και συγχρόνως διασκεδαστική ιστορία γεμάτη ευαισθησία, που θα σας συναρπάσει.

Η Νίνα Γκεόργκε είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής. Έχει γράψει 26 βιβλία και πάρα πολλά διηγήματα, καθώς και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το "μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο" μεταφράστηκε σε 33 γλώσσες, έμεινε δύο χρόνια στις λίστες των best seller στη Γερμανία, μπήκε στη λίστα των New York Times, ήταν το δημοφιλέστερο βιβλίο στην Αγγλία για το καλοκαίρι 2015 σύμφωνα με τον Independent, ενώ έγινε επίσης best seller στην Ιταλία, την Πολωνία, την Ολλανδία και άλλες χώρες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη συγγραφέα στο www.nina-george.com και στο www.ninageorge.de.

Σελίδες Νοσταλγίας/Ειρήνη Φώτη: Ανάλαφρο, αισιόδοξο και ευχάριστο μυθιστόρημα, που διδάσκει μέσα από τις σελίδες του πως τα βιβλία αλλά και τα ταξίδια λειτουργούν ως “παυσίπονα” για πληγωμένες καρδιές.
Ο πρωταγωνιστής μας, ο κύριος Περντί, είναι ιδιοκτήτης ενός πλωτού βιβλιοπωλείου στον Σηκουάνα. Τον αποκαλούν “λογοτεχνικό φαρμακοποιό”, επειδή ως ειδήμων βιβλιοπώλης δίνει τα κατάλληλα συγγράμματα στους πελάτες του, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες τους, τα κενά τους ή να απαλύνει τον πόνο τους.
Μόνο στον πληγωμένο εαυτό του δεν δίνει λύση, ώσπου μετά από 21 χρόνια αποφασίζει να διαβάσει το γράμμα που του είχε αφήσει η “αιώνια αγαπημένη” του, η Μανόν, η οποία τον είχε εγκαταλείψει. Τότε αποφασίζει να την αναζητήσει, σηκώνοντας την άγκυρα του πλωτού βιβλιοπωλείου του και έχοντας ως συνταξιδιώτες έναν διάσημο συγγραφέα και έναν σεφ…
Ως μεσήλικας, πια, γνωρίζει από την αρχή τον έρωτα, την φιλία, τις απολαύσεις της ζωής. Στο μόνο που μένει πιστός είναι στο ότι τα κατάλληλα βιβλία, πράγματι, σου αλλάζουν την κοσμοθεωρία και την στάση σου για τη ζωή…
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✮✮✮ 7/10

Συγγραφέας: Nina George
Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου
Σελίδες: 408
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Αρχική τιμή: 15,50€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...