Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Αξέχαστες Ιστορίες 54: Η Χαράδρα του Χαμένου Λοχαγού


Συγγραφέας της περιπέτειας που θα θυμηθούμε σήμερα είναι ο Γιώργος Μαρμαρίδης. Η ιστορία γράφτηκε την Άνοιξη του 1973 και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 371 του περιοδικού Μικρός Κάου-μπόυ. Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο σενάριο και μόνο αν έχει διαβάσει κανείς πολλές περιπέτειες της Θρυλικής Τετράδας, μπορεί -ίσως- να υποψιαστεί το τέλος…

Υπόθεση: Όταν φτάνουν στο Κένσβιλ οι τέσσερις μικροί μας φίλοι, σταλμένοι να συναντήσουν τον σερίφη Μπάρτον, το πρώτο που επισκέπτονται είναι το πεταλωτήριο. Κι αυτό γιατί ο Κεραυνός περπατάει κουτσαίνοντας, αφού του έχει σπάσει το ένα πέταλο. Δυστυχώς, όμως, ο πεταλωτής –ένας γιγαντόσωμος και τρομερά οξύθυμος άνθρωπος– επιτίθεται στο Ελληνόπουλο επειδή εκείνο τόλμησε να μπει στο πεταλωτήριο αγνοώντας την επιγραφή «Κλειστόν». Με τη βοήθεια του σερίφη, η παρεξήγηση θα λυθεί και ο Τζιμ θα μάθει λίγο αργότερα από τον αντιπρόσωπο του νόμου ότι στην περιοχή γίνονται κάποιες περίεργες ληστείες. Περίεργες, γιατί ο ληστής γνωρίζει πού και πότε ακριβώς να χτυπήσει: κάθε φορά που ένας ράντσερ πουλάει γελάδια ή επιστρέφει με χρήματα στη πόλη, θα δεχτεί την επίσκεψη του ληστή μέσα στις επόμενες μέρες! Και σχεδόν πάντα με το φως της μέρας. Μα το πιο παράξενο απ’ όλα είναι ότι ο κακούργος γυρίζει μέρα μεσημέρι στην πόλη και κανείς δεν τον έχει δει ποτέ! Γι’ αυτό και όλοι τον ονομάζουν «καβαλάρη-φάντασμα».
Κριτική: 4/5


Η ιστορία αυτή δημοσιεύθηκε ξανά στο περιοδικό Μικρός Αρχηγός, οπότε μπορείτε να την εντοπίσετε πιο εύκολα. Αναζητήστε την στα τεύχη 257, 581 και 815 του περιοδικού.

Επόμενη "Αξέχαστη Ιστορία": «Εγώ είμαι ο σερίφης!»
Αναζητήστε την στα τεύχη 13, 790 και 1241 του περιοδικού "Μικρός Σερίφης", στο τεύχος 13 της σειράς "Μικρός Σερίφης Ανατύπωσις", αλλά και στο τεύχος 10 του περιοδικού "Γίγας του Φαρ-Ουέστ". Διαβάστε την και στείλτε μας τα κείμενά σας στο e-mail του blog (selidesnostalgias@gmail.com), το συντομότερο δυνατόν. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε την κριτική σας για την περιπέτεια και σε ποιο τεύχος την διαβάσατε!

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...