Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Νέες εκδόσεις 224: Μυθοναύτες #1


Οι Μυθοναύτες είναι μια επίλεκτη ομάδα κυνηγών τεράτων που απαρτίζεται από τον πρώην αρματωλό και πρωτοπαλίκαρο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Γιάννη Θυμιούλα (γνωστού και ως Θεριό), τον Ελληνογάλλο λόγιο κι εφευρέτη, Μπελμόν Ροδαφηνό, την τσιγγάνα μάγισσα από την Σμύρνη, Μελτέμ Γιαγκίνα και την αρχηγό τους, την Καπετάνισσα Δημονίκη Αρναούτα, παλαί ποτέ προστατευόμενη της Μπουμπουλίνας. Αποστολή της ιδιάζουσας αυτής ομάδας είναι να κυνηγήσουν και να “καθαρίσουν” τη νέα χώρα από τα μυθικά πλάσματα που επιβιώνουν ανά τους αιώνες στον ελλαδικό χώρο, υπό την καθοδήγηση του ίδιου του Κυβερνήτη Καποδίστρια. Άραγε θα τα καταφέρουν;


Το νέο αυτό κόμικ ξεκίνησε από μια ιδέα του Δημήτρη Σαββαΐδη και αναπτύχθηκε από τον ίδιο και τον σχεδιαστή κόμικς, Γιάννη Ρουμπούλια. Πρόκειται για μια περιπέτεια που διαδραματίζεται στο νεοσύστατο, τότε, ελληνικό κράτος του 1830, αλλά με στοιχεία που παντρεύουν τη φαντασία των μύθων με την τεχνολογία steampunk, όπως και μια διαφορετική εκδοχή των ιστορικών γεγονότων της εποχής.

Η ιστορία των "Μυθοναυτών" θα ολοκληρωθεί σε έξι τεύχη. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε στις 15 Απριλίου στο ετήσιο φεστιβάλ κόμικς "Athens Comicdom Con 2016" (Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, Μασσαλίας 22).

Συντελεστές:
Ιδέα: Δημήτρης Σαββαΐδης
Πλοκή/διάλογοι: Δημήτρης Σαββαΐδης, Γιάννης Ρομπούλιας
Σχέδιο: Γιάννης Ρουμπούλιας
Χρώμα: Φώτης Καλιάλης
Χρώμα εξωφύλλου: Βασίλης Πάλιαν
Ιστορική έρευνα: Λεωνίδας Ανδριώτης
Lettering: Γιάννης Ζούμπας
Λογότυπο/Γραφιστικά: Χριστίνα Καραΐδου
Τιμή τεύχους: 5 ευρώ
Μια παραγωγή του εκδοτικού οίκου AddArt.


1 σχόλιο:

  1. Το απέκτησα και εγώ. Εξαιρετικά ενδιαφέρον σεναριακά, και με εξίσου καλό-δυνατό σχέδιο. Καλή έκδοση συνολικά και στη σωστή τιμή. Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...