Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Οι ταινίες που αγαπήσαμε 62: Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Δρεπάνι / Children of the Corn (1984)


Σκηνοθεσία: Fritz Kiersch
Σενάριο: George Goldsmith
Ηθοποιοί: Peter Horton, Linda Hamilton, R.G. Armstrong, John Franklin

Ένα ζευγάρι διέρχεται με το αυτοκίνητο του από μια μικρή αμερικάνικη πόλη και συνειδητοποιεί ότι όλοι οι ενήλικες είναι νεκροί ενώ τα παιδιά έχουν δημιουργήσει μια ομάδα λατρείας για μια υπερφυσική οντότητα που διαμένει στα καλαμποκοχώραφα της περιοχής.


Το "Children of the Corn" είναι μια αμερικανική υπερφυσική ταινία slasher του 1984, που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του 1977 του Stephen King.
Ένας 12χρονος κήρυκας φτάνει σε μια μικρή πόλη που περιστοιχίζεται από απέραντες φυτείες καλαμποκιού. Απαιτεί από τα παιδιά να σκοτώσουν όλους τους ενήλικες έτσι ώστε το αίμα τους να μπορέσει να θρέψει τα σπαρτά. Τους πείθει να μη χορεύουν, να παίζουν ή να τραγουδούν και να θυσιάσουν τις ζωές τους στα χωράφια όταν κλείσουν τα δεκαοχτώ τους χρόνια. Κάποια από τα παιδιά προσπαθούν μάταια να ξεφύγουν.. Ένα νεαρό ζευγάρι περνώντας από τους εξοχικούς δρόμους βρίσκει ένα νεαρό αγόρι στο δρόμο. Τον φέρνουν μαζί τους στην μικρή πόλη που φαντάζει ερειπωμένη και συμπαραστέκονται στην τρομοκρατημένη αδελφή του. Εκείνη προσπαθεί να τους εξηγήσει την κυριαρχία του τρόμου που επικρατεί στην πόλη, όμως το ζευγάρι σύντομα το διαπιστώνουν μόνοι τους. Οι ζωντανοί ενήλικες δεν είναι καλοδεχούμενοι στο Gatlin, έτσι εκείνοι θα κάνουν τα πάντα για να ξεφύγουν ζωντανοί από τη δαιμονισμένη πόλη.


Ο Stephen King έγραψε το αρχικό προσχέδιο του σεναρίου, το οποίο εστίαζε περισσότερο στους χαρακτήρες του Μπαρτ και της Βίκυ και απεικόνιζε περισσότερη ιστορία για την εξέγερση των παιδιών στο Γκάτλιν. Αυτό το σενάριο αγνοήθηκε υπέρ του σεναρίου του George Goldsmith, το οποίο παρουσίαζε περισσότερη βία και μια πιο συμβατική αφηγηματική δομή.
Ο King και ο Goldsmith συζήτησαν την προσέγγιση του Goldsmith κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας κατά την οποία ο King υποστήριξε ότι ο Goldsmith δεν κατανοούσε το είδος τρόμου και ο Goldsmith απάντησε ότι ο King δεν αναγνώριζε ότι η ταινία είναι μια οπτική, "εξωτερική" εμπειρία σε αντίθεση με τα μυθιστορήματα και τα διηγήματα, τα οποία είναι "εσωτερικά" και με μόνη οπτική το μυαλό του αναγνώστη.


Τα γυρίσματα έγιναν κυρίως στην Αϊόβα, αλλά και στην Καλιφόρνια. Μετά την αρχική ταινία, υπήρξε ένα franchise ταινιών το οποίο έχει κερδίσει μεγάλη λατρεία και φαν σε όλο τον κόσμο, εμπνέοντας και το συγκρότημα ραπ με το ίδιο όνομα.

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας:



🔎4467


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...