Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Τα γουέστερν που αγαπήσαμε 39: Τζερόνιμο / Geronimo - An American Legend (1993)


Σκηνοθεσία: Walter Hill
Σενάριο: John Milius
Πρωταγωνιστές: Wes Studi, Jason Patric, Gene Hackman, Robert Duvall, Matt Damon

Το "Geronimo: An American Legend"
είναι μια ιστορική ταινία western του 1993,
η οποία προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερου Ήχου
στην απονομή του 1994


Οι Ινδιάνοι Απάτσι υποχρεώνονται να ζήσουν σε ένα ελεγχόμενο από την αμερικανική κυβέρνηση στρατόπεδο. Ο Τζερόνιμο, ένας νεαρός Απάτσι, απελπισμένος από τις απάνθρωπες συνθήκες ζωής, αποφασίζει να οργανώσει τη δική του αντίσταση. Με μια ομάδα τριάντα πολεμιστών του, ο Τζερόνιμο ταπεινώνει την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς διεκδικεί πίσω τα κεκτημένα δικαιώματα των Απάτσι...


Ένα αριστουργηματικό γουέστερν με την υπογραφή του βετεράνου Γουόλτερ Χιλ, το οποίο εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και σημείωσε επιτυχημένη πορεία τόσο στα ταμεία, αλλά και καλλιτεχνικά, καθώς έφτασε μέχρι τα Όσκαρ του 1994. Οι αριστοτεχνικές ερμηνείες του έξοχου καστ των ηθοποιών απογειώνουν την ταινία, με κορυφαία αυτήν του Γουές Στάντι, ενός αυθεντικού Ινδιάνου Τσερόκι, ο οποίος ερμηνεύει υποδειγματικά τον Τζερόνιμο.
Η εξαιρετική αυτή περιπέτεια, αποτελεί ένα ειλικρινές χρονικό των πραγματικών γεγονότων της εποχής, στα πρότυπα του αριστουργήματος του Κέβιν Κόστνερ, "Χορεύοντας Με Τους Λύκους", μακριά από την "χολιγουντιανή" εκδοχή της ιστορίας του Φαρ Ουέστ.

Η ιστορία του Τζερόνιμο, ενός αρχηγού Απάτσι ο οποίος αρνήθηκε να ζει ως αγρότης στους καταυλισμούς που παραχωρήθηκαν στη φυλή του έπειτα από τη συνθηκολόγηση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, οργάνωσε μια μικρή ομάδα κρούσης, ταπείνωσε αρκετές φορές τους Αμερικανούς και έμεινε στην ιστορία ως ο Τελευταίος Πολεμιστής.


Δείτε εδώ το trailer της ταινίας:



🔎4470


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...