Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Νέες εκδόσεις 939: Κλασικοί Υπερήρωες #1

ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ (SPIDERMAN)
ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ

Το πιο αντιπροσωπευτικό και εμβληματικό μηνιαίο κόμικ της σειράς αφηγείται τις περιπέτειες της ζωής του Πίτερ Πάρκερ, ενός άτυχου νέου με μαχητικό πνεύμα που θα γίνει ο Σπάιντερμαν, ο Άνθρωπος-Αράχνη. Ο Πίτερ Πάρκερ συνδυάζει την «καριέρα» του Σπάιντερμαν με εκείνη του ανεξάρτητου φωτογράφου για την εφημερίδα Ημερήσιος Κήρυκας, προκειμένου να συντηρήσει τον ίδιο και τη θεία του, τη Μέι. Παράλληλα, έρχεται αντιμέτωπος με την έχθρα του κόσμου απέναντι στον Σπάιντερμαν και με τον ανταγωνισμό των συμμαθητών του, όπως ο Φλας Τόμσον και η Λιζ Άλαν, στο σχολείο Μινττάουν, ενώ προσπαθεί να ζήσει μια ιστορία αγάπης με τη γραμματέα του Τζέιμσον, Μπέτι Μπραντ. Εστιάζοντας στα καθημερινά προβλήματα του Πάρκερ, οι Λι και Ντίτκο δημιούργησαν έναν επαναστατικό υπερήρωα που, παρά τα ελαττώματα και τη χαμηλή αυτοεκτίμησή του, αναδείχθηκε στον πρώτο έφηβο υπερήρωα πρωταγωνιστή ανατρέποντας το στερεότυπο που ήθελε τον νέο να έχει τον ρόλο βοηθού.

Τα τεύχη που περιλαμβάνονται στον τόμο:
Amazing Fantasy 15/8/1962
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΡΑΧΝΗ!
Spider-Man: Freak! Public Menace!
Amazing Spider-Man 1/5/1963
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΡΑΧΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ!
Spider-Man Vs. The Chameleon,
Amazing Spider-Man 1/3/1963
ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΠΑ!
Duel to the Death with the Vulture!
Amazing Spider-Man 2/5/1963
Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗ!
The Uncanny Threat of the Terrible Tinkerer!
Amazing Spider-Man 2/5/1963
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΡΑΧΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ
ΤΟΥ ΝΤΟΚΤΟΡ ΟΚΤΑΠΟΥΣ
Spider-Man Versus Doctor Octopus,
Amazing Spider-Man 3/7/1963
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
ΤΟΝ ΣΑΝΤΜΑΝ!
Nothing Can Stop… The Sandman!
Amazing Spider-Man 4/9/1963
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΚΤΟΡ ΝΤΟΥΜ!
Marked for Destruction by Doctor Doom!
Amazing Spider-Man 5/10/1963


Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ
ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΤΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ MARVEL!

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.
Επιτέλους! Εκδίδονται και στην Ελλάδα όλες οι αυθεντικές πρώτες εκδόσεις των κόμικ της Marvel, σε απόλυτα χρονολογική σειρά, σύμφωνα με τις ημερομηνίες πρώτης έκδοσης. Ζήστε τη γέννηση του Σπάιντερμαν και την μανία του Χαλκ ή τα επικά κατορθώματα του θεϊκού Θορ.
Τα γνήσια κόμικ των ανυπέρβλητων δημιουργών τους Σταν Λι, Τζακ Κίρμπι και Στιβ Ντίκτο.

ΚΑΘΕ ΤΟΜΟΣ
148 σελίδες
5-9 ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΤΕΥΧΗ


Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ
του Μάρκο Μαρτσέλο Λούπο

Αυτή είναι από εκείνες τις εισαγωγές που θα μπορούσαν να παραλειφθούν. Όταν πρόκειται για μια δουλειά που παρουσιάζει πλήρως σε χρονολογική σειρά την πεμπτουσία της λέξης Marvel (θαύμα, θαυμάζω, καταπλήσσομαι), τι άλλο να προσθέσει κανείς; Δεν χρειάζονται συστάσεις. Eδώ ο Σταν Λι ξεκίνησε να «χτίζει» το σύμπαν του, με αναφορά σε ορισμένες ιδέες της «Marvel πριν την Marvel» εποχής, αλλά ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν. Έβαλε μέσα όλα όσα σας έχω περιγράψει σε τρεις δεκαετίες άρθρων στις δικές μας εκδόσεις της Marvel: το κοινό σύμπαν, υπερήρωες με υπερπροβλήματα, επεισόδια τύπου σαπουνόπερας που εναλλάσσονται με σκηνές δράσης, δράμα και πάθος, ήρωες που χάνουν ακόμα κι όταν κερδίζουν, τον κόσμο της ειδησεογραφίας και των ηθών που εισχωρούν ανά πάσα στιγμή στην πλοκή, τη δράση σε πραγματικές πόλεις αντί για φανταστικές μητροπόλεις, τα «credits» που παρουσιάζουν εκτενώς τους συγγραφείς, τα crossover μεταξύ διαφορετικών χαρακτήρων και διαφορετικών ιστοριών.
Κι ας μην ξεχνάμε την εικονογράφηση. Τον Τζακ Κίρμπι και τον Στιβ Ντίτκο αρχικά, κι ύστερα τον Μπιλ Έβερετ, τον Τζιν Κόλαν, τον Τζον Ρόμιτα, τη Μαρί Σέβεριν και τον Τζιμ Στεράνκο. Απεικόνισαν έναν κόσμο από το μηδέν, σπάζοντας τόσο ριζικά το καλούπι των κόμικ του παρελθόντος, που, σε λίγα χρόνια, η Marvel κατέκτησε στις ΗΠΑ μια εμπορική πρωτιά που, ουσιαστικά, δεν έχασε ποτέ: με μια οπτική γλώσσα, το Marvel style, που έγραψε Ιστορία.
Διαβάστε αυτές τις ιστορίες με ευλάβεια, αν σας είναι καινούργιες. Ξαναδιαβάστε τες με αγάπη αν δεν είναι η πρώτη φορά. Υπάρχει μια δόση αθωότητας, που όμως αφήνει να φανεί η πολυπλοκότητα και το μεγαλείο που θα αγγίξει η Marvel.
Θα χρειαστούν λίγα τεύχη ώστε ο κόσμος του Σπάιντερμαν να αποκαλυφθεί μέσα στην ανησυχία του, εκείνος των Φαντάστικ Φορ να εξερευνήσει τα θαύματα της πιο τολμηρής επιστημονικής φαντασίας, κι εκείνος του Θορ να μας ταξιδέψει σε ένα σύγχρονο έπος. Για να μην μιλήσουμε για τους Αβέντσερς, τον Κάπτεν Αμέρικα και τον Ντέαρντεβιλ. Η πρόζα του Σταν Λι έχει κάτι το μοναδικό. Δεν βρίσκεται ακόμη στο απόγειό της αλλά περιέχει τόσο καινοτόμες κι επαναστατικές ιδέες που κόβουν την ανάσα και δημιουργούν σχολή. Το να γράφεις για έναν έφηβο υπερήρωα, έναν θεό που ως άνθρωπος περπατά με μπαστούνι, μια ομάδα ηρώων που είναι οικογένεια και δεν έχουν μυστική ταυτότητα, έναν τυφλό και κάπως καυχησιάρη ήρωα… Κάθε συλλογή βάζει τον πήχη ψηλά και ανοίγει νέους δρόμους.
Μας ταξιδεύει σε ένα σύμπαν υπερανθρώπων, όπου κεντρικός άξονας είναι η «ανθρωπιά», όπου οι ευαισθησίες και οι αμφιβολίες συμβιώνουν με την επική διάσταση των μαχών στις οποίες παίζεται η ζωή τους, η σωτηρία του κόσμου, η ασφάλεια των αθώων. Αυτή είναι η σύνοψη της εποχής Marvel των κόμικ που ξεκινά στις σελίδες των τευχών που θα ανακαλύπτετε κάθε εβδομάδα στα περίπτερα. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι σε έναν κόσμο που, από σήμερα, δεν θα ανήκει μόνο στους υπερήρωες αλλά και σε εσάς τους αναγνώστες.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ



ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ MARVEL
του Νικηφόρου Σκούμα

Στο σύμπαν της Marvel δεσπόζουν ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους ήρωες όλων των εποχών. Υπερήρωες που λατρεύτηκαν παγκοσμίως όπως ο Σπάιντερμαν, ο Θορ, o Άιρον Μαν, o Γούλβεριν και ο Χαλκ επιστρέφουν στην ιστορικότερη σειρά κόμικ που έγινε ποτέ. Κάθε συγγραφέας ονειρεύεται να δημιουργήσει το απόλυτο λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό έπος, κι όμως, αυτό ήδη υπάρχει και αριθμεί 55 χρόνια βίου: από το θρυλικό Φαντάστικ Φορ 1 στους Αβέντσερς, και από τον Σπάιντερμαν στον Ντόκτορ Στρέιντζ και στον Σίλβερ Σέρφερ. Μέσα από σελίδες γεμάτες ιστορίες συναρπαστικές και δραματικές, διασκεδαστικές και τραγικές, βιώνουμε συγκλονιστικές νίκες, αλλά και ήττες καθοριστικές στην διαμόρφωση των ηρώων έτσι όπως τους αγαπήσαμε. Οι περιπέτειες αυτών των υπερανθρώπων όμως δεν ανήκουν μόνο στο παρελθόν. Αντανακλούν και τη σύγχρονη πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας τις υπερδυνάμεις ως μεταφορά.
Όλα άρχισαν με τον Σπάιντερμαν και τον Χαλκ, τους Τέσσερις Φανταστικούς, τον μυθικό Θορ, τους μοναδικούς Αβέντσερς και τον Άιρον Μαν, τον απίστευτο Ντέαρντέβιλ και τους Εξ-Μεν, τον Ντόκτορ Στρέιντζ και τον ιδιαίτερο ΑντΜαν, ήρωες με τους οποίους μπορούμε να ταυτιστούμε σήμερα όπως ταυτίζονταν οι αναγνώστες όταν πρωτοκυκλοφόρισαν οι ιστορίες τους. Διαβάζοντας τις περιπέτειες των αγαπημένων μας υπερηρώων δεν αντικρίζουμε φαντασιακές ιστορίες αλλά εξαιρετικά δραματοποιημένες εκδοχές της δικής μας πραγματικότητας. Στοιχειωμένοι από τους πιο συνήθεις φόβους και παρακινούμενοι από τις πιο έντιμες ελπίδες οι ήρωές μας γίνονται αληθινοί...
Aπό τα βάσανα του νεαρού Πίτερ Πάρκερ, τον ιδεαλισμό του Θορ, στο αιώνιο ερώτημα μπορεί ο Χαλκ να χαλιναγωγήσει την δύναμή του ή θα κυριευτεί από αυτήν;
Σήμερα, αυτό το επικό έργο επιστρέφει στα ελληνικά με τη νέα συλλογή κόμικ "Κλασικοί Υπερήρωες". Το παρόν έργο είναι απαραίτητο σε όποιον μεγάλωσε διαβάζοντας κόμικ της Marvel ή απολαμβάνοντας τους ήρωές της στην μικρή και στην μεγάλη οθόνη, καθώς και για όλους τους νεότερους που θέλουν να μυηθούν στον υπέροχο κόσμο των υπερηρώων.
Δεν υπάρχει καλύτερο σημείο εκκίνησης από την συλλογή "Κλασικοί Υπερήρωες". Ένα έργο κόμικ που μετουσιώθηκε σε pop art και μέσα από το σινεμά σε παγκόσμιο πολιτισμικό σύμβολο.

Ο ΤΟΜΟΣ 2 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ο ΤΟΜΟΣ 3 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


*Η σειρά έχει κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες του κόσμου με πολύ περισσότερους από 60 τόμους. Η ελληνική έκδοση ξεκινάει με 60 τόμους, ενδέχεται όμως να επεκταθεί σε περισσότερους αναλόγως της προτίμησης του κοινού.

Ο εκδότης διατηρεί το δικαίωμα αλλαγών στους τίτλους, στη σειρά και τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των τόμων.

Ημερομηνία κυκλοφορίας 1ου τεύχους: 10/09/2021
Αρχική τιμή 1ου τεύχους: 1,99€
Αρχική τιμή όλων των υπόλοιπων τευχών: 6,99€
Εκδότης: Luppa Solutions S.I. / Radnet

🔎4128


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...