Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Σινεμά και DVD 78: Doctor Strange (2016)


Ο ιδιοφυής, αλαζόνας νευροχειρουργός, Στίβεν Στρέιντζ έχει τα πάντα. Ένα ατύχημα με το αμάξι του, όμως, θα του κοστίσει την καλή λειτουργία των χεριών του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια να δουλέψει. Αναζητώντας μεθόδους θεραπείας, αφού έχει δοκιμάσει τα πάντα από τη σύγχρονη ιατρική, θα οδηγηθεί στα βάθη της Ασίας, εκεί όπου θα αναζητήσει την καθοδήγηση της Αρχαίας, μιας γυναίκας που κατέχει πολύ μεγαλύτερα μυστικά από αυτά που ο Στρέιντζ περιμένει. Αναζητώντας θεραπεία μέσω του πνεύματος, ο Στρέιντζ θα ανακαλύψει νέους κόσμους, κρυμμένους στο δικό μας και σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με μια τεράστια απειλή.



Από τους πιο ξεχωριστούς χαρακτήρες του κόμικ Σύμπαντος της Marvel, ο Doctor Strange, δημιούργημα του θρυλικού Στιβ Ντίτκο, έφερε έναν άλλο αέρα στις σελίδες των κόμικς. Οι περιπέτειές του οδηγούσαν σε κόσμους παράξενους, σουρεαλιστικούς, ψυχεδελικούς.
Έτσι και στην ταινία, η πραγματικότητα αλλοιώνεται, τα πάνω έρχονται κάτω, τα πίσω μπροστά, τα μέσα έξω, το πριν γίνεται μετά και το αντίθετο, κάνοντας ανά διαστήματα το φιλμ του Ντέρικσον, την πιο ιδιαίτερη κινηματογραφική μεταφορά κόμικ. Η επιτυχία του Αμερικανού σκηνοθέτη βρίσκεται στο ότι καταφέρνει να δημιουργήσει μια ταινία που ταιριάζει απόλυτα στον Σύμπαν και στο σκεπτικό της Marvel, παράλληλα, όμως, διαφοροποιείται αρκετά στο αισθητικό αποτέλεσμα.



«Έχουμε κατά κάποιο τρόπο εξοικειωθεί με κόσμους όπως είναι αυτοί του Thor, των Φυλάκων του Γαλαξία και των Εκδικητών. Υπάρχει, όμως, και ένα παραφυσικό / αποκρυφιστικό στοιχείο στον κόσμο της Marvel που έως τώρα δεν έχουμε εξερευνήσει ενδελεχώς. Η ταινία "Doctor Strange" είναι η ιδανική αφετηρία για κάτι τέτοιο!», δηλώνει ο Κέβιν Φέιγκ, παραγωγός της ταινίας και όλου του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

Ένα εκκωφαντικό υπερθέαμα, ό,τι πρέπει για μια δίωρη –σχεδόν– απόδραση από την αγχωτική, καθημερινή πραγματικότητα.

Διάρκεια: 115΄
Σκηνοθεσία: Scott Derrickson
Σενάριο: Jon Spaihts, Scott Derrickson, C. Robert Cargill
Πρωταγωνιστούν: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Michael Stuhlbarg, Benjamin Bratt, Scott Adkins, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton


👬1864

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...