Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ελληνικά Comic Books 222 / Βιβλιοκριτική: Το ταξίδι προς την ελευθερία (2014)


Ένα ταξίδι προς την δική σου ελευθερία...

Από τα βάθη του χρόνου αλλά και σύγχρονο εικονογραφημένο και συναρπαστικό, περιπετειώδες και διδακτικό.
Για να γίνουμε λίγο σοφότεροι εμείς, τα παιδιά από εννέα ως και ενενήντα εννέα ετών, διαβάζουμε και ταξιδεύουμε "το ταξίδι προς την ελευθερία".
Θέμα του δεν είναι κάποια πρόσωπα, ούτε μια εποχή ή κάποια έθνη. Είναι η συνείδηση και ο αγώνας της. Είναι ο χωροχρόνος του ανθρώπου. Το ταξίδι προς την ελευθερία, είναι ο ιερός αγώνας για την ελευθερία.
Τους τυράννους τους κουβαλούμε μέσα μας. Εμείς τους στήνουμε μπροστά μας, εμείς τους δυναμώνουμε και τους οπλίζουμε εναντίον μας. Όταν δεν τους στήνουμε εμπρός μας, ελεύθεροι βρίσκουμε τον αληθινό μας εαυτό, την Ιθάκη μας.

Σελίδες Νοσταλγίας/Παναγιώτης Πλαφουτζής: Ένα πρωτότυπο κόμικ το οποίο χρησιμοποιεί κάποια αόριστα ιστορικά στοιχεία με στόχο να καταδείξει τον διαχρονικό αγώνα του Ανθρώπου για την απόκτηση της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας του. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας ο δημιουργός ετεροχρονισμούς και στην εικονογράφησή του (π.χ. σύγχρονα κτήρια που δεν ταιριάζουν στην ιστορία που παραθέτει), καταφέρνει να κάνει τον αναγνώστη να κατανοήσει αυτήν ακριβώς την διαχρονικότητα. Θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει και ως αλληγορικό παραμύθι ή εγχειρίδιο (με την ευρύτερη έννοια) προσωπικής βελτίωσης. Βέβαια, όλο αυτό το "ταξίδι" θα ήταν δυνατό να ειπωθεί με λιγότερα λόγια, καθώς η ιστορία πλατειάζει αρκετά χωρίς ιδιαίτερο λόγο και μπορεί σε κάποιους να φανεί κουραστική.
Η ποιότητα της εκτύπωσης είναι πολύ καλή. Μην σας ξεγελά η σχετικά απλοϊκή εικονογράφηση, μην το αφήσετε να περάσει απαρατήρητο.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✮✮✮✮ 6/10

Κείμενα-εικονογράφηση: Νικηφόρος Γκανιάτσας
Σχήμα: 24x17 εκ.
Σελίδες: 64
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
ISBN: 978-960-694-179-5
Εκδόσεις: Δρόμων
Τιμή: 5,00 ευρώ

👬1878

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...