Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Λογοτεχνικές Προτάσεις 643 / Βιβλιοκριτική: Ψίθυροι πνευμάτων (Μυθιστόρημα)


Μια ιστορία για τα μυστήρια της ψυχής

Ο Τομ Γουάλας ζούσε μια συνηθισμένη ζωή μέχρι τη στιγμή που ένα γεγονός αφύπνισε ψυχικές δυνάμεις που δεν ήξερε καν ότι είχε. Τώρα «ακούει» τις σκέψεις των ανθρώπων γύρω του και μαθαίνει μυστικά που ποτέ δεν θα ήθελε να ξέρει. Καθώς η ζωή του γίνεται ένας καθημερινός εφιάλτης, τα μεγαλύτερα δεινά βρίσκονται μπροστά του όταν γίνεται ο αθέλητος αποδέκτης ενός μηνύματος από το υπερπέραν...

Σελίδες Νοσταλγίας/Μαρία Πλαφουντζή: Ένα πολύ καλό βιβλίο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπόθεση, που μπορεί να μην απογειώνεται σε κανένα σημείο, όμως κινείται σε υψηλά επίπεδα. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του είδους, χωρίς ωστόσο να τους εξιτάρει. Επιτυχημένη και πολύ καλή και η ταινία που βασίστηκε στο βιβλίο.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✮✮✮ 7/10

Ο Αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος Richard Matheson είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης λογοτεχνίας του Φανταστικού. Γεννημένος το 1926 στο Ν. Τζέρσεϋ, μεγάλωσε στο Μπρούκλιν, ενώ πολέμησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σπούδασε δημοσιογραφία και έκανε το ντεμπούτο του ως συγγραφέας το 1950, δημοσιεύοντας διηγήματα σε περιοδικά. Το 1951 εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια όπου ζει μέχρι σήμερα.
Πολυγραφότατος, έχει γράψει πάνω από 20 μυθιστορήματα και 100 διηγήματα, 19 σενάρια για τον κινηματογράφο καθώς και πολλά επεισόδια για επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές - ανάμεσά τους "Η Ζώνη του Λυκόφωτος" και "Σταρ Τρεκ". Προσάρμοσε επίσης ιστορίες του Edgar Allan Poe για το σινεμά ("Η Πτώση του Οίκου των Άσερ"- 1960, "Το Κοράκι"- 1963 κ.ά.), ενώ αρκετά έργα του έχουν γίνει ταινίες, όπως το "Θα σε βρω στον Παράδεισο"-1999 και "Ζωντανός Θρύλος"- 2007 (το βιβλίο έχει γίνει ταινία άλλες δύο φορές: "The Last Man on Earth"-1964, "The Omega Man"- 1971). Τα τελευταία χρόνια τα βιβλία του έχουν στραφεί στο χώρο της πνευματικής αναζήτησης.
Βιβλία του στα ελληνικά:
- "Το στοίχειωμα", εκδόσεις Οξύ
- "Ζωντανός Θρύλος", εκδόσεις Οξύ
- "Ψίθυροι Πνευμάτων", εκδόσεις Διόπτρα
- "Κάπου στο χρόνο", εκδόσεις Διόπτρα
- "Το μονοπάτι", εκδόσεις Διόπτρα
- "Θα σε βρω στον Παράδεισο", εκδόσεις Διόπτρα

Τίτλος πρωτοτύπου: A stir of echoes
Συγγραφέας: Richard Matheson
Μετάφραση: Γιάννης Περαντωνάκης
Ημερομηνία έκδοσης: Νοέμβριος 2000
Διαστάσεις: 21x14εκ.
Σελίδες: 256
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 960-364-174-Χ
ISBN-13: 978-960-364-174-2
Αρχική τιμή: €13,75
Εκδότης: Διόπτρα

🔎3626

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...