Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Νέες εκδόσεις 788: Μπλεκ #6


Η Νέα εποχή του Μπλεκ
ήρθε για να ανατρέψει τα πάντα!

Με ανανεωμένη και μοντέρνα αισθητική, μεγαλύτερο σχήμα 17x24 cm, με 164 έγχρωμες σελίδες και πολυτελές χαρτί, ο Μπλεκ είναι πια ένα πολυθεματικό περιοδικό κόμικς με μεγάλο αριθμό ιστοριών (οι περισσότερες αυτοτελείς) σπουδαίων ξένων και Ελλήνων δημιουργών, εκτεταμένη αρθρογραφία, συνεντεύξεις, αφιερώματα και πολλές εκπλήξεις! Κυκλοφορεί αρχές κάθε δεύτερου μήνα, ενώ το έκτο τεύχος βρίσκεται ήδη σε σημεία πώλησης και βιβλιοπωλεία από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Μια πραγματικά εντυπωσιακή έκδοση, που έρχεται να μας θυμίσει τις χρυσές εποχές του περιοδικού, την δεκαετία του '80.
Αυτή τη φορά, ο guest star του τεύχους είναι ένας από τους πιο αδικημένους χαρακτήρες... Και αυτό, γιατί, για κάποιον ανεξήγητο λόγο (τουλάχιστον για εμάς...) δεν εκδόθηκε ποτέ στο παρελθόν στη χώρα μας, παρά την επιτυχία του σε χώρες του εξωτερικού! Το «Λάργκο Γουίντς» είναι ένα κόμικ που αποπνέει 90s, Γουόλ Στριτ, χρηματιστήριο, και δε συμμαζεύεται... Όλες αυτές οι έννοιες, είναι αλήθεια ότι μας είναι, πια, λίγο απόμακρες, ελέω κρίσης, αλλά και εποχής... Όμως, πραγματικά, ένα τόσο καλοδουλεμένο σενάριο (Jean Van Hamme), συνοδευμένο από το εξαιρετικό σκίτσο του Philippe Francq, δεν μπορεί παρά να ενθουσιάσει οποιονδήποτε λάτρη της 9ης Τέχνης... Και πραγματικά, αυτό συμβαίνει από το πρώτο του καρέ! Στο αφιέρωμα του Γαβριήλ Τομπαλίδη που περιέχεται στο τεύχος, θα μάθετε περισσότερα για τον ήρωα και την... επεισοδιακή εκδοτική του ζωή!
Πέρα, όμως, από τον Λάργκο Γουίντς, την τιμητική του σε αυτό το τεύχος, έχει και ένας σχεδόν μόνιμος συνεργάτης των εκδόσεων μας τα τελευταία χρόνια! Ο Κώστας Φραγκιαδάκης επιστρέφει με μια αποκαλυπτική συνέντευξη, αλλά και ένα τρισέλιδο κόμικς φωτιά... αφού οι δυο μεγάλοι της Αμερικανικής Επανάστασης συναντιούνται... Μπλεκ και Μαρκ λοιπόν, σε μια μεγάλη συνάντηση!

Πιο αναλυτικά, το έκτο τεύχος περιλαμβάνει στις 164 σελίδες του:

-Το τρίτο μέρος της περιπέτειας του Μπλεκ "Στα Ίχνη Των Γουανάγκι", μιας δημιουργίας των Marcel Navarro και Jean-Yves Mitton.
Ενώ ο «τραυματίας» Ουέμπστερ συνεχίζει το δαιμονιώδες σχέδιο του, για να οδηγήσει τους Άγγλους στην κατασκήνωση των κυνηγών, ο Μπλεκ και ο Σονούταχ υποβάλλονται σε μια ακραία δοκιμασία, την οποία θα κρίνει η ιερή αρκούδα, Ροάκχα! Για τον Μπλεκ, η δοκιμασία έχει αίσιο τέλος... όμως, τώρα ήρθε η στιγμή να κριθεί ο Σονούταχ...


-Τον Μάντυ Ρίλεϋ. "Αντίο στην παιδική ηλικία" των R. Collins & E. Gracia Seijas.
«Έπρεπε όμως να μεγαλώσω... κάθε άντρας, όπως τα φυτά, θα πρέπει να μεγαλώσει... και πράγματα, που όταν ήταν παιδί του συγχωρούνταν, όταν γίνεται άντρας, δε δικαιολογούνται και γίνονται αντικείμενο χλευασμού...».


-Τον Ταρζάν στην περιπέτεια "Ο Άνθρωπος Λιοντάρι" (Α' Μέρος), του αξεπέραστου J. Kubert.
Μια εταιρεία παραγωγής ταινιών, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, Τομ Ορμάν, καταφθάνει στην Αφρική, για τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Άνθρωπος Λιοντάρι»! Όταν το συνεργείο δέχεται επίθεση από άγριους ιθαγενείς, ο σταρ Στάνλεϋ Ομπρόσκι, καταφέρνει να το σκάσει, αλλά, πιάνεται αιχμάλωτος... για να σωθεί, τελευταία στιγμή από τον όμοιο του εμφανισιακά, Ταρζάν!


-Την ιστορία του Στορμ με τίτλο «Τα ρομπότ της Ντάντερζεϊ».
«Στον πλανήτη της Ντάντερζεϊ, όπου τα φυτά είναι από μέταλλο και τα ποτάμια από υδράργυρο, τα πλάσματα από σάρκα και αίμα, είναι ένα σπάνιο αξιοθέατο... τα πληρώματα από τα πλοία, τα μεταχειρίζονται σαν κατοικίδια...». Μια ακόμη ανεπανάληπτη ιστορία των D. Lawrence και M. Lodewijk.


-Τον Τζόνι Ρεντ, στο "Αγοράκι της κυρίας Ρέντμπερν", των Garth Ennis & Keith Burns.
«Θυμάμαι όλες τις ιστορίες που μου διηγήθηκε ο Τζόνι, αλλά, μόνο αυτή με ανατριχιάζει... Μια ζωή να παίζεται μέσα σε λίγα λεπτά, ίσως σε δευτερόλεπτα...»



-Την ιστορία "Η μεγάλη συνάντηση", του Κώστα Φραγκιαδάκη.
Ένα τρισέλιδο κόμικς φωτιά... αφού οι δυο μεγάλοι της Αμερικανικής Επανάστασης συναντιούνται... Μπλεκ και Μαρκ λοιπόν, σε μια «Mεγάλη Συνάντηση»!



-Το Παιδί Πάνθηρας, των T. Tully & M. Western, E. Bradbury
Ο Τζεφ Στέησυ είναι ο νέος νταής του σχολείου και αμφισβητεί την ύπαρξη του Παιδιού Πάνθηρα! Ο Μπίλυ Φάρμερ είναι αποφασισμένος να τον βάλει στη θέση του...


-Και φυσικά, τον Λάργκο Γουίντς, στην ιστορία "Ο Κληρονόμος" (Μέρος Α'), των Jean Van Hamme & Philippe Francq.



Και ακόμη:
-Εύθυμη Σελίδα του Βαγγέλη Σαΐτη
-Κόμικς Νέα του Γαβριήλ Τομπαλίδη
-Συνέντευξη: Κώστας Φραγκιαδάκης

Η Νέα εποχή του Μπλεκ ήρθε για να ανατρέψει τα πάντα στο χώρο των κόμικς! Απλά ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3652

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...