Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ελληνικά Comic Books 478: Θεοφανώ - Μια Βυζαντινή Ιστορία (2021)


Ένα επικό ταξίδι στη χρυσή εποχή του Βυζαντίου, μέσα από μια ιστορία τυφλής φιλοδοξίας, ατελείωτων δολοπλοκιών και ανεξήγητων θανάτων…

Η Κωνσταντινούπολη του 10ου αιώνα, η ισχυρότερη και πλουσιότερη πόλη στον κόσμο, διοικείται από τον Βασιλέα των Ρωμαίων.
Όμως, οι ισορροπίες δυνάμεων κρέμονται από μια κλωστή καθώς στρατηγοί και ευνούχοι ανταγωνίζονται για να αυξήσουν την επιρροή τους στο Μέγα Παλάτι!
Η εμφάνιση μιας νεαρής κοπέλας θα επιφέρει γεγονότα που θα φέρουν ανακατατάξεις στην εξουσία και θα προσελκύσουν κάθε είδους φιλόδοξους και αδίστακτους άνδρες στο κυνήγι για το υπέρτατο όνειρο. Τον θρόνο του Αυτοκράτορα!


Το ευτυχισμένο τέλος μιας ιστορίας είναι το σημείο που η ηρωίδα παντρεύεται τον πρίγκηπα. Ωστόσο, για τη νεαρή Θεοφανώ αυτό το γεγονός αποτελεί την απαρχή μιας σειράς γεγονότων που θα αλλάξουν τη ροή αυτής της ιστορίας.
Συνωμοσίες, ίντριγκες και φόνοι συνθέτουν ένα σκηνικό συνεχούς ανταγωνισμού με φόντο τον Αυτοκρατορικό θρόνο. Η χρυσή εποχή της Μακεδονικής δυναστείας, η εποχή του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, του Ιωάννη Τσιμισκή και του Νικηφόρου Φωκά ζωντανεύει μέσα από την ιστορία μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες Αυτοκράτειρες του Βυζαντίου!


Το graphic novel παρουσιάζει τη ζωή της διαβόητης Θεοφανούς, μιας ευφυούς κοπέλας ταπεινής καταγωγής, από τη Λακωνία, η οποία με όπλο την ομορφιά της κατάφερε να γίνει αυτοκράτειρα! Ιστορικά, η Θεοφανώ ήταν σύζυγος δύο αυτοκρατόρων και μητέρα άλλων δυο. (Ο ένας από τους δύο είναι ο Βασίλειος Β’ ο επονομαζόμενος και Βουλγαροκτόνος).


Σπύρος Θεοχάρης
Το σενάριο και η ενδελεχής ιστορική έρευνα οφείλεται στον Σπύρο Θεοχάρη, στόχος του οποίου ήταν κάθε σελίδα του κόμικ να φέρει την αυθεντικότητα του Βυζαντίου του 10ου αιώνα. Αυτή είναι η πρώτη του προσπάθεια στη συγγραφή ενός graphic novel.
Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου
Η Chrysa Sakel ανέλαβε την εικονογράφηση και καλλιτεχνική επιμέλεια του graphic novel. Σπούδασε στο Χημικό, αλλά από μικρή ηλικία παρακολουθούσε μαθήματα κλασικής ζωγραφικής και η δουλειά της αυτή αντιπροσωπεύει την αγάπη της για την τέχνη. Η “Θεοφανώ” είναι η πρώτη της δουλειά πάνω στην ψηφιακή τέχνη, ένα εγχείρημα που αποδείχτηκε δύσκολο αλλά ευχάριστο.

H έμπνευση και των δύο δημιουργών ως ένα βαθμό, βασίστηκε σε διάσημα έργα μεσαιωνικής φαντασίας όπως το Game of thrones, η σειρά Vikings και η επική τριλογία “Άρχοντας των δαχτυλιδιών”. Επιθυμία τους είναι να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό Βυζάντιο από αυτό που στερεοτυπικά έχει στο νου του ο αναγνώστης από τα σχολικά του χρόνια.

Σενάριο/Kείμενα: Σπύρος Θεοχάρης
Σχέδιο: Χρύσα Σακελλαροπούλου
Μέγεθος: 20x28
Σελίδες: 140
Εκτύπωση: Έγχρωμο
ISBN: 9786180024517
Αρχική τιμή: 17,00€
Εκδότης: Byzantine Tales

🔎4034

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...