Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Λογοτεχνικές Προτάσεις 619: Οι Κούφιοι Άνθρωποι (Μυθιστόρημα)


Ο Ντάνιελ Κλέι, κάποτε ευυπόληπτος ψυχίατρος, αγνοείται εδώ και χρόνια, μετά τις αποκαλύψεις για κακοποίηση κάποιων παιδιών που παρακολουθούσε. Πιστεύοντάς τον νεκρό, η κόρη του προσπαθεί να κλείσει αυτό το κεφάλαιο για πάντα. Αλλά η εύθραυστη γαλήνη της σύντομα θα γίνει κομμάτια. Κάποιος κάνει ερωτήσεις για τον Ντάνιελ Κλέι, κάποιος που δεν πιστεύει ότι έχει πεθάνει: ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ο Μέρικ, που η κόρη του, ασθενής του Κλέι, έχει επίσης εξαφανιστεί.
Ο Τσάρλι Πάρκερ προσλαμβάνεται για να απαλλάξει τη Ρεμπέκα από τον Μέρικ, αλλά ο Μέρικ δεν πρόκειται να σταματήσει. Και σύντομα ο Πάρκερ βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα σ’ εκείνους που θέλουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τον Κλέι κι εκείνους που θέλουν να παραμείνει θαμμένη πάση θυσία.
Αλλά υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις σ’ αυτή την υπόθεση. Κάποιος στηρίζει το κυνήγι του Μέρικ –ένα φάντασμα από το παρελθόν του Πάρκερ. Και οι πράξεις του έχουν προσελκύσει κι άλλους από τις σκιές: αχνές φιγούρες αποφασισμένες να πάρουν μια δική τους εκδίκηση, χλομά στοιχειά που ταξιδεύουν στις τάξεις των ανήσυχων νεκρών. Οι Κούφιοι Άνθρωποι έχουν έρθει...

Ο Τζον Κόνολι είναι σήμερα ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στον κόσμο, με δεκάδες νούμερο 1 bestsellers στο ενεργητικό του και διάσημος για το μοναδικό του στυλ, που συνδυάζει το νουάρ με το μεταφυσικό στοιχείο. Η ποιητική γραφή, το μαύρο χιούμορ, η αγωνία και οι ανατροπές είναι μερικά μονό από τα χαρακτηριστικά που κατατάσσουν τον πολυβραβευμένο Κόνολι στην κορυφή. Ο Τζον Κόνολι γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1968, σπούδασε αγγλική φιλολογία και δημοσιογραφία και εργάστηκε για πέντε χρόνια στους Irish Times, όπου αρθρογραφεί τακτικά μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα εξαντλημένα βιβλία του συγγραφέα επανακυκλοφορούν σταδιακά σε νέα έκδοση.

Πρωτότυπος τίτλος: The Unquiet
Συγγραφέας: John Connolly
Μετάφραση: Σαμάνθα Κωνσταντέα
Ημερομηνία κυκλοφορίας 2ης έκδοσης: 04/2019
Σειρά: Bell Best Seller No 936Β
ΙSBN: 9789604509362
Σελίδες: 496
Τιμή: €9,90
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς

🔎3564

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...