Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Λογοτεχνικές Προτάσεις 612: Ένας θάνατος δεν είναι αρκετός (Μυθιστόρημα)


Ο Τζακ Ρίτσερ δουλεύει πάντα μόνος. Γυρίζει από τόπο σε τόπο, χωρίς οικογένεια, χωρίς υπάρχοντα, χωρίς δεσμεύσεις. Χωρίς φόβο. Και χωρίς έλεος…
Ποτέ μη συγχωρείς, ποτέ μην ξεχνάς. Αυτό είναι το πιστεύω του. Και ταιριάζει τέλεια στην περίπτωση του Ξαβιέ Κουίν, του χειρότερου ανθρώπου που συνάντησε στη ζωή του. Ο Κουίν έκανε κάτι ασυγχώρητο. Και ο Τζακ χαίρεται στη σκέψη πως εδώ και δέκα χρόνια είναι νεκρός στον πάτο της θάλασσας. Ώσπου τον βλέπει να περνάει ολοζώντανος από μπροστά του, σε μια λιμουζίνα, έξω από τη Συμφωνική της Βοστόνης.
Πριν καλά καλά χωνέψει αυτό που είδε, χτυπά την πόρτα του η ευκαιρία να κλείσει μια για πάντα αυτή την παλιά ιστορία. Είναι μια συμμαχία με το διάβολο, που όμως μπορεί να τον οδηγήσει στον Κουίν. Και ο Τζακ δε λέει όχι. Δε θα άφηνε ποτέ μια δουλειά στη μέση. Ειδικά αυτή τη δουλειά. Κάποιοι θα το έλεγαν εκδίκηση. Κάποιοι λύτρωση. Ο Τζακ το λέει απλά δικαιοσύνη…

Οι επανεκδόσεις των περιπετειών του πιο γοητευτικού «σκληρού» της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας –του Τζακ Ρίτσερ φυσικά– ολοκληρώνονται για φέτος με το 7ο βιβλίο της σειράς, το "Ένας θάνατος δεν είναι αρκετός".
«Γεμάτο ένταση και προσεκτικά δομημένο» (Literary Review), με «πανούργα πλοκή, γρήγορο ρυθμό και έξυπνο σαρκασμό» (Kirkus Reviews), «αυτό που κάνει το βιβλίο να ξεχωρίζει πραγματικά είναι η αφήγηση του ήρωα: ένα μοναδικό κράμα ευφυΐας και σκληρότητας, στρατηγικής σκέψης και εκρηκτικής δράσης, ηθικού στοχασμού και ανελέητης ορμής, που τον κάνει έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους ήρωες του σύγχρονου θρίλερ» (Publishers Weekly).

Ο Λη Τσάιλντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βρετανία. Σπούδασε νομικά και εργάστηκε για δεκαοχτώ χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση. Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Κλοιός Θανάτου", γνώρισε ενθουσιώδη υποδοχή από το αναγνωστικό κοινό και τους κριτικούς, μπήκε στη λίστα των μπεστ σέλερ των Sunday Times και τιμήθηκε με το βραβείο Άντονι και το βραβείο Μπάρι για το καλύτερο μυθιστόρημα πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Η "Τελική Αναμέτρηση", το δεύτερο βιβλίο του, απέσπασε το 1999 το βραβείο Thumping Good Read από το WH Smith. Μέχρι τώρα έχει γράψει δώδεκα βιβλία με ήρωα τον Τζακ Ρίτσερ, τον μοναχικό περιπλανώμενο, πρώην αστυνομικό του στρατού, που έγιναν όλα μπεστ σέλερ. Ο συγγραφέας ζει σήμερα στο Μανχάταν και στη νότια Γαλλία. Αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στη μουσική και στο διάβασμα, καθώς και στους Γιάνκις, την Άστον Βίλα και τη Μαρσέιγ.

Πρωτότυπος τίτλος: Persuader
Συγγραφέας: Lee Child
Μετάφραση: Αντώνης Γιαννούλης
Ημερομηνία κυκλοφορίας 2ης Έκδοσης: 03/2019
Σειρά: Bell Best Seller No 836Β
ΙSBN: 978-960-450-836-5
Σελίδες: 416
Αρχική τιμή: €9,90
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς

🔎3541

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...