Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Για την βιβλιοθήκη σας... 92: Μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα


New York Times Best Seller

Του Παναγιώτη Πλαφουτζή

«Το να δουλεύουμε σκληρά για κάτι που δεν μας ενδιαφέρει
ονομάζεται πίεση.
Το να δουλεύουμε σκληρά για κάτι που αγαπάμε
ονομάζεται πάθος.»

Αυτό το μοναδικό βιβλίο περνά με έναν καινοτόμο τρόπο το μήνυμα ότι μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα και μας μαθαίνει την αξία της αλληλεγγύης, της αισιοδοξίας και της έμπνευσης. Ο Simon Sinek, με την τρίτη σε προβολές όλων των εποχών ομιλία στο TED.com και συγγραφέας του best seller "Ξεκινήστε από το Γιατί", συγκεντρώνει τη σοφία που έχει αποκομίσει απ’ όλο τον κόσμο σε ένα τρυφερό και πρωτότυπα εικονογραφημένο αλληγορικό παραμύθι για μεγάλους.

«Τι σκοπεύετε να κάνετε στη ζωή σας; Τι κάνετε στη ζωή σας αυτή τη στιγμή; Έχετε στόχους; Όραμα; Ξεκάθαρη αίσθηση του γιατί κάνετε αυτό που κάνετε;»

Όλοι μας γνωρίζουμε κάποιον που έχει έρθει αντιμέτωπος με τουλάχιστον μία από αυτές τις ερωτήσεις –και οι απαντήσεις φαντάζουν δύσκολες ή αβέβαιες…
Υπάρχουν πολλοί δρόμοι προς το άγνωστο μέλλον, αλλά μονάχα ένας αυξάνει θεαματικά τις πιθανότητες να απολαύσουμε το ταξίδι: να ταξιδέψουμε μαζί με κάποιον που εμπιστευόμαστε. Μπορούμε, φυσικά, να προσπαθήσουμε να χτίσουμε μόνοι μας μια επιτυχημένη καριέρα ή μια ευτυχισμένη ζωή –αλλά γιατί να το κάνουμε αυτό;
Αφού μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα!

Σελίδες Νοσταλγίας: Αν έχετε βαρεθεί τα πολυσέλιδα βιβλία αυτοβοήθειας που είναι γεμάτα κείμενο αλλά καθόλου εικονογράφηση, τότε το βιβλίο αυτό είναι για εσάς. Ο συγγραφέας Simon Sinek χρησιμοποιεί την εικονογράφηση για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τα μηνύματα που θέλει να μας δώσει και το απλό -μα τόσο όμορφο- σκίτσο του Ethan M. Aldridge είναι σύμμαχός του. Συνήθως σε κάθε βιβλίο προσωπικής βελτίωσης ο ενδιαφερόμενος θα εντοπίσει κάποιες φράσεις, κάποιες ιδέες που είναι ικανές να τον "ανεβάσουν" ψυχολογικά, να του δώσουν μια ώθηση για να επιτύχει αυτό που επιθυμεί. Εδώ, είναι αλήθεια ότι θα βρείτε πολλά τέτοια στοιχεία συγκεντρωμένα. Ο Sinek ισχυρίζεται ότι αν έχουμε έναν ή περισσότερους συντρόφους στην προσπάθειά μας να επιτύχουμε έναν στόχο, αυτό θα συμβεί γρηγορότερα. Δεν θέλει να κατατάξει το βιβλίο του στην κατηγορία της Προσωπικής Βελτίωσης αλλά σε μια νέα κατηγορία, αυτή της Συλλογικής Βελτίωσης.
Το "Μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα" είναι ένα πολύ όμορφο μικρό βιβλίο, που διαβάζεται γρήγορα και είναι ιδανικό και για δώρο σε φίλους ή συναδέλφους.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10

Ο Σάιμον Σίνεκ είναι οπτιμιστής –πιστεύει σε ένα πιο φωτεινό μέλλον για την ανθρωπότητα. Η ομιλία του στο TED.com είναι η τρίτη σε προβολές όλων των εποχών. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο του, αλλά και για το πώς μπορείτε να εμπνεύσετε τους γύρω σας, στον ιστότοπο StartWithWhy.com.

O Ίθαν M. Όλντριντζ είναι εικονογράφος και συγγραφέας, και ζει στη Νέα Υόρκη. Μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα του στον ιστότοπο ethanaldridge.weebly.com.

Συγγραφέας: Simon Sinek
Εικονογράφηση: Ethan M. Aldridge
Μετάφραση: Σοφία Τάπα
Σελίδες: 160
ISBN: 978-960-461-867-5
Διαστάσεις: 19,2 x 13,6 εκ.
Χρώμα: Δίχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018
Τιμή: 13,30€
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

🔎3166

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...