Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ελληνικά Comic Books 215: Kickback (2008)


Του Παναγιώτη Πλαφουτζή

Όταν στο Φράνκλιν είσαι μπάτσος που "τα πιάνει", η μόνη ερώτηση που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου είναι: «Πόσα μπορώ να βγάλω;». Αυτό, όμως, μόνο αν μπορείς να θάψεις τις ενοχές που σιγά-σιγά κατακλύζουν το μυαλό σου, καθώς σκύβεις το κεφάλι μπροστά στους άρχοντες του εγκλήματος. Και μόνο αν μπορείς να παραμένεις αμέτοχος, βλέποντας τους συνεργάτες σου να σκοτώνονται στο δρόμο καθώς οι δεσμοί μεταξύ συμμοριών και κυνηγών φθείρονται, καταλύονται και κομματιάζονται μέσα σ’ ένα λουτρό αίματος. Και μόνο αν μπορείς να αγνοείς τους επαναλαμβανόμενους εφιάλτες αδυναμίας και τρόμου που στοιχειώνουν τον ύπνο σου. Αν δεν μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά, τότε ίσως αυτό που αναρωτηθείς να είναι «Πόσα μπορώ να αντέξω;»…

Η Jemma Press έχει τη χαρά –και την τιμή– να παρουσιάσει, για πρώτη φορά στα ελληνικά, το πόνημα του βετεράνου David Lloyd, με τίτλο «Kickback». Ο Lloyd, αξιοποιώντας την εμπειρία και κάνοντας χρήση του ταλέντου που εμφάνισε σε τίτλους όπως τα: «V for Vendetta», «Global Frequency» και «John Constantine: Hellblazer», γράφει και σχεδιάζει την ιστορία ενός βρώμικου αστυνομικού, που βρίσκεται εν μέσω μιας ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ του τμήματός του και του υποκόσμου. Το πολλαπλό φονικό, με θύματα τη συμμορία του εμπόρου ναρκωτικών, Ρίκι Ζεντ και τον ίδιο, ξεκινάει μια αλυσιδωτή αντίδραση πολλαπλών δολοφονιών, η οποία θα στερήσει από τον πρωταγωνιστή τον συνεργάτη του και θα τον αναγκάσει να κάνει ένα ταξίδι στα βρώμικα σπλάχνα του κυκλώματος που υπηρετεί, καθώς και στον αμνησιακό ψυχισμό του.

Σελίδες Νοσταλγίας: Μια δυνατή ιστορία που θα μπορούσε να είναι ένα κλασικό αστυνομικό νουάρ μυθιστόρημα. Ένα κόμικ σκληρό αλλά και γεμάτο λυρισμό, που μιλά για τη φθορά, το καθήκον, την προδοσία και τους εφιάλτες που μας στοιχειώνουν.
Ο Τζο είναι ένας διεφθαρμένος μπάτσος, με άσχημα παιδικά βιώματα που τα έχει απωθήσει από τη μνήμη του. Τα όνειρά του είναι μπερδεμένα και συχνά μετατρέπονται σε εφιάλτες. Έχει ξεκινήσει να ερευνά τον πόλεμο μεταξύ αντίπαλων συμμοριών, που γίνεται για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, όταν αστυνομικοί αρχίζουν να δέχονται απρόκλητες επιθέσεις από αγνώστους. Η έρευνά του τον οδηγεί στον μοναδικό επιζήσαντα ενός μακελειού και έτσι ένα τρομερό μυστικό του αποκαλύπτεται. Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα παιχνίδια που παίζονται, πέρα από αυτό στο οποίο λαμβάνει μέρος και ο ίδιος. Η βρωμιά στο Σώμα έχει επεκταθεί πολύ περισσότερο απ’ ότι πίστευε και τώρα καλείται να επιλέξει με τίνος το μέρος θα πάει. Αν κλείσει το στόμα του και αποκρύψει στοιχεία, ή αν θα το τραβήξει στα άκρα κινδυνεύοντας να χάσει ακόμα και τη ζωή του, ερχόμενος σε σύγκρουση με όλους. Τους κακοποιούς αλλά και τους κυνηγούς τους.
Συνεχόμενη ένταση, ιδιαίτερο και ταυτόχρονα όμορφο σκίτσο, έξυπνα στημένο σενάριο, όλα από τα χέρια του David Lloyd, ενός δημιουργού που ήδη έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του στην Ιστορία των κόμικς.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮

Τίτλος πρωτοτύπου: Kickback
Δημιουργός: David Lloyd
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 96
Διαστάσεις: 24x17 cm
ISBN: 9789606732102
Ημερομηνία έκδοσης: 04/2008
Τιμή: 13,08€
Εκδότης: Jemma Press

👬1827

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...