Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Λογοτεχνικές Προτάσεις 45 / Βιβλιοκριτική: Ένα μαύρο κοράκι (Μυθιστόρημα)


Μια στιγμή μπορεί να σε στοιχειώνει για πάντα…

Το νέο βιβλίο της Diane Setterfield: Γοητευτικό, αλλόκοτο και μαύρο σαν τα φτερά του κορακιού.
Έχοντας πίσω της μια τεράστια διεθνή επιτυχία, με το πρώτο της μυθιστόρημα, "Δέκατη Τρίτη Ιστορία", να έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα σε 38 χώρες και να έχει σκαρφαλώσει στο Νο 1 της λίστας των μπεστ σέλερ των New York Times, η Νταϊάν Σέτερφιλντ σας καλεί τώρα να μπείτε σ’ έναν κόσμο σκοτεινό, ατμοσφαιρικό, γοητευτικό και αλλόκοτο, που θα στοιχειώσει τις σκέψεις σας για καιρό…
Μια ιστορία φαντασμάτων διαφορετική απ’ ό,τι άλλο έχετε διαβάσει μέχρι σήμερα, «άψογη στην αφήγησή της, ασυνήθιστη και άκρως συναρπαστική» (Good Book Guide), ένα έργο που ενσωματώνει τις καλύτερες παραδόσεις του ντικενσιανού και του γκόθικ μυθιστορήματος, το "Ένα μαύρο κοράκι" είναι απλά «υπέροχο» (Times).

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Παραβγαίνοντας με τ’ άλλα αγόρια, ο Γουίλιαμ Μπέλμαν στρέφει τη σφεντόνα του σ’ ένα κοράκι που κάθεται σ’ ένα κλαδί. Το πουλί πέφτει νεκρό μεμιάς. Είναι μια πράξη σκληρή όσο κι ασήμαντη και γρήγορα ξεχνιέται. Μεγάλος πια, ευτυχισμένος, με γυναίκα και παιδιά, ο Γουίλιαμ μοιάζει να έχει αφήσει πολύ πίσω του το γεγονός. Λες και δε σκότωσε ποτέ εκείνο το μικρό πλάσμα. Αλλά τα κοράκια δεν ξεχνάνε ποτέ…
Χρόνια αργότερα, όταν ένας μυστηριώδης ξένος μπαίνει στη ζωή του Γουίλιαμ, η τύχη του αρχίζει να τον εγκαταλείπει –σαν οι τρομερές συνέπειες εκείνης της παλιάς απερισκεψίας ν’ αρχίζουν μόλις τώρα να φαίνονται. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει το πιο πολύτιμο πράγμα που του έχει απομείνει, ο Γουίλιαμ κάνει μια παράξενη συμφωνία μ’ έναν ακόμη πιο παράξενο συνεταίρο. Μαζί βάζουν μπροστά μια μακάβρια επιχείρηση.
Κι έτσι γεννιέται η "Μπέλμαν & Μπλακ"…

Σελίδες Νοσταλγίας/Μαρία Πλαφουντζή: Τι να πω, το βιβλίο αυτό μάλλον με απογοήτευσε. Αλλιώς το περίμενα και αλλιώς μου βγήκε. Ενώ ξεκινάει καλά, όσο προχωράει γίνεται κουραστικό και συνέχισα να το διαβάζω ελπίζοντας ότι στο τέλος κάτι θα γίνει, κάπου θα καταλήξει. Μονότονο, χωρίς να υπάρχει καμία κορύφωση. Δυστυχώς, κατώτερο των προσδοκιών μου.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✮✮✮✮✮ 5/10

Τίτλος: Ένα μαύρο κοράκι
Πρωτότυπος τίτλος: Bellman & Black
Συγγραφέας: Diane Setterfield
Μετάφραση: Κλαίρη Λαϊνά
ISBN: 9789606209399
Ημερομηνία έκδοσης: 10/2014
Σελίδες: 368
Τιμή: € 14,00
Εκδόσεις: Bell

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...