Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Νέες εκδόσεις 802 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #5


Deadpool
Ο Πόλεμος του Γουέιντ Γουίλσον

Όταν τον φέρνουν μπροστά στη Γερουσία των ΗΠΑ για να εξηγήσει τη συμμετοχή του σε μια σφαγή που άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς, ο Deadpool ίσως καταλήξει να πει περισσότερα απ' όσα θα ήθελε!
Ταξιδέψτε στον ταραγμένο κόσμο -και στο ακόμη πιο ταραγμένο παρελθόν- του Αθυρόστομου Μισθοφόρου, καθώς αποκαλύπτει την ιστορία του! Αυτά που λέει, όμως, είναι η αλήθεια ή ένα μάτσο ψέμματα; Βασικά, ποιος νοιάζεται; Σίγουρα όχι ο Deadpool!...

Η επική σειρά, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και που θα μας κρατήσει συντροφιά για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Η σειρά κυκλοφορεί, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο (όπου έχει ξεπεράσει τους 200 τόμους), στη Ρωσία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, στην Πολωνία, στην Τσεχία και τη Σλοβακία, στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τώρα στην Ελλάδα.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους θα σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Θα κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο.
Κάθε τόμος κοστίζει 9,99€. Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνεται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).


Σελίδες Νοσταλγίας: Η αλήθεια είναι πως, πριν από αυτό, δεν είχα ξαναδιαβάσει κόμικ με τον Deadpool, παρόλο που ήξερα πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρακτήρα. Επίσης, δεν είχα δει και την ταινία του. Έτσι, έπεσα μάλλον εύκολα στην... παγίδα που μου έστησε και εξεπλάγην -ευχάριστα είναι η αλήθεια- από το περιεχόμενο του παρόντα τόμου.
Ουσιαστικά, ο Deadpool είναι μάλλον ο πιο αντισυμβατικός χαρακτήρας στο Σύμπαν της Marvel, κάτι που τον βοήθησε να αποκτήσει πολύ γρήγορα το δικό του κοινό, καθώς και χιλιάδες θαυμαστές. Από την πρώτη του εμφάνιση, το 1991, έγινε δημοφιλής και σήμερα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής χαρακτήρας από τους τίτλους X-Men, μετά τον Wolverine.
Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στοιχεία που κάνουν τον Wade Wilson (ο Deadpool είναι αυτός) μοναδικό, είναι το γεγονός πως γνωρίζει ότι είναι ένας χαρακτήρας κόμικς! Διαρρηγνύοντας συχνά τον αόρατο τοίχο μεταξύ κοινού και ιστορίας, απευθυνόμενος στον ίδιο τον αναγνώστη, προκαλεί σύγχυση στους υπόλοιπους πρωταγωνιστές, ισχυροποιώντας ταυτόχρονα την διαστρεβλωμένη -έως και διεστραμμένη- οπτική του για τον κόσμο!
Η ιστορία "Ο Πόλεμος του Γουέιντ Γουίλσον" κυκλοφόρησε το 2012 και αποτελεί μια μικρογραφία του κόσμου του Deadpool, καθώς περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που συνέβαλαν στην εκδοτική επιτυχία του ήρωα. Εξωφρενικές καταστάσεις, ανούσια βία, φαρμακερές ατάκες, χιούμορ που σπάει -στην κυριολεξία- κόκαλα, επιτηδευμένες σχεδιαστικά οπτικές παραστάσεις, σκοτεινές και τραγικές αναφορές... Αυτός είναι ο Deadpool κυρίες και κύριοι... Απολαύστε τον!
Προτείνεται ανεπιφύλακτα ως μια καλή ευκαιρία για να έχετε την πρώτη σας επαφή με τον χαρακτήρα...
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10

Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: Deadpool - Wade Wilson's War
Πρωτότυπα τεύχη: Deadpool - Wade Wilson's War #1-4 και X-Men Origins Deadpool #1
Σενάριο: Duane Swierczynski
Εικονογράφηση: Jason Pearson, Dexter Vines, Leonardo Fernandez
Ημερομηνία έκδοσης: 08/11/2019
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Σελίδες: 144
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Αρχική τιμή: 9,99€


Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3696

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα που μπορώ να το βρω στα ελληνικά, ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να απευθυνθείς στον εκδότη ή στο πρακτορείο Τύπου που τα διανέμει. Πληροφορίες μπορείς να λάβεις και από την αντίστοιχη ιστοσελίδα, με μια απλή αναζήτηση στο Google.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...