Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Έρχονται τα «Χελωνονιντζάκια» με την Sportime!


Τα Χελωνονιντζάκια, η φανταστική ομάδα των μεταλλαγμένων χελωνών, με δάσκαλο τον ανθρωπόμορφο αρουραίο Σπλίντερ, επιστρέφουν! Από τους υπονόμους της Νέας Υόρκης, ο Μικελάντζελο, ο Ντονατέλο, ο Ραφαέλ και ο Λεονάρντο θα μας κάνουν παρέα σχεδόν όλο το Νοέμβριο και Δεκέμβριο μέσα από την εφημερίδα «Sportime»!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ταξιδεύοντας 35 περίπου χρόνια πίσω και στη γέννηση αυτού του μοναδικού franchise, που μοιάζει με το απόλυτο success story: Οι δημιουργοί Kevin Eastman και Peter Laird ήταν δύο νεαροί δημιουργοί, όταν κάποιο απόγευμα του 1983 δημιούργησαν τους 4 μασκοφόρους ήρωες με μορφή χελώνας, για να διασκεδάσουν και να παρωδήσουν τη σκηνή των κόμικς της εποχής. Μιας και ο δημοφιλέστερος τίτλος, ήταν οι μεταλλαγμένοι X-Men, αποφάσισαν οι ήρωες τους να είναι και αυτοί μεταλλαγμένοι. Στην ουσία βέβαια, παρωδούσαν αυτό που πραγματικά λάτρευαν. Αν και το δημιούργημα τους ξεκίνησε σαν ένα αστείο, δεν άργησαν να αντιληφθούν την προοπτική που υπήρχε σε αυτό. Έτσι, τον Μάιο του 1984, στο φεστιβάλ κόμικς που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο Sheraton, στο Πόρτσμουθ, παρουσιάστηκε το πρώτο τεύχος μιας νέας σειράς, τυπωμένο σε μόλις 3.250 αντίτυπα. Το κόμικς, αν και ανεξάρτητη έκδοση, σημείωσε πολύ καλές πωλήσεις, κάτι που αιφνιδίασε ευχάριστα τους δημιουργούς, που όμως δεν περίμεναν κάτι τέτοιο και δεν είχαν ετοιμάσει δεύτερη ιστορία. Έτσι, το επόμενο τεύχος κυκλοφόρησε μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Η ιστορία από εκεί και πέρα, είναι λίγο πολύ γνωστή, αφού το franchise Χελωνονιντζάκια από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και μέχρι σήμερα, έχει κατακτήσει τον κόσμο και βρίσκεται παντού: κόμικς, κινηματογράφο, κινούμενα σχέδια, τηλεόραση, video games, merchandise κ.α.

Οι ιστορίες που θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε είναι ένα από τα καλύτερα mini series (Dreamwave, 2003) και είναι εμπνευσμένες από μια σειρά κινουμένων σχεδίων, σε σενάριο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Peter David και σχέδιο του εξαιρετικού σχεδιαστή και animator, Thomas LeSean. Στα πρώτα τεύχη, βλέπουμε την ιστορία να εξελίσσεται μέσα από τα μάτια των φίλων και εχθρών των ηρώων μας: της Έιπριλ, του Μπάξτερ, του Κέισι και δύο αστυνομικών της Νέας Υόρκης.

Τα 7 άλμπουμ θα κυκλοφορήσουν ως ένθετο με την αθλητική εφημερίδα «Sportime» τις ακόλουθες ημερομηνίες:
-Χελωνονιντζάκια #1: Τα πράγματα αλλάζουν... (στις 9 Νοεμβρίου)
-Χελωνονιντζάκια #2: Πιασμένοι στη φάκα (στις 16 Νοεμβρίου)
-Χελωνονιντζάκια #3: Φέρτε τους ποντικοκυνηγούς (στις 23 Νοεμβρίου)
-Χελωνονιντζάκια #4: Γνωρίστε τον Κέισι Τζόουνς (στις 30 Νοεμβρίου)
-Χελωνονιντζάκια #5: Σκιές του μυαλού (στις 7 Δεκεμβρίου)
-Χελωνονιντζάκια #6: Κάντο όπως οι Χελώνες (στις 14 Δεκεμβρίου)
-Χελωνονιντζάκια #7: Το λουλούδι της Κάλι (στις 21 Δεκεμβρίου)

Μπορείτε, βέβαια, να τα προπαραγγείλετε και από το site του εκδότη (www.mikrosiros.gr) και η αποστολή του κάθε άλμπουμ θα πραγματοποιείται 12 ημέρες μετά την κυκλοφορία του με την εφημερίδα.


🔎3688

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...