Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

1,26 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία για το πρώτο τεύχος με κόμικς της Marvel!


Το ποσό του 1,26 εκατ. δολαρίων (1,14 εκατ. ευρώ) κατάφερε να αποσπάσει σε δημοπρασία ένα σπάνιο τεύχος της Marvel Comics. Σύμφωνα με τον oίκο δημοπρασιών Heritage Auctions, πρόκειται για το παρθενικό τεύχος που εξέδωσε η Marvel το 1939, το οποίο είναι σε άριστη κατάσταση χωρίς ίχνος σκισίματος στο χαρτί ή άλλων παρεμβάσεων. H τιμή εκκίνησης στο εν λόγω τεύχος ήταν 981.000 δολάρια και εμφανίζονται οι ήρωες Human Torch, Ka-Zar, Angel, Sub-Mariner και ο «Ανθρώπινος Πυρσός».
«Είναι ένα ιστορικό τεύχος για ένα ιστορικό περιοδικό», ανέφερε ο Ed Jaster, αντιπρόεδρος του οίκου Heritage, μιλώντας για τη δημοπρασία αλλά τηρώντας σιγήν ιχθύος για την ταυτότητα του αγοραστή. Αποκάλυψε επίσης ότι η πρώτη αγορά είχε γίνει από περίπτερο στη Γιούνιον-Τάουν της Πενσιλβάνια. Το είχε αποκτήσει ένας ταχυδρόμος, ο οποίος είχε χόμπι να αγοράζει το πρώτο τεύχος από κάθε περιοδικό που κυκλοφορούσε για πρώτη φορά. Το τεύχος της Marvel Comics με το πέρασμα του χρόνου πέρασε σε λίγους ιδιοκτήτες.


Υπάρχουν γύρω στα 100 καταγεγραμμένα αντίτυπα του Marvel Comics #1, αλλά κανένα άλλο δεν έχει λάβει τόσο υψηλή βαθμολογία για την σχεδόν άριστη ("near mint") κατάσταση του.
Το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης σε δημοπρασία για τεύχος της Marvel Comics ήταν το πρώτο «Spider-Man», του 1962, το οποίο πωλήθηκε έναντι 1,1 εκατ. δολαρίων το 2011. Επίσης, το 2014 ένα κόμικ με περιπέτειες του Σούπερμαν της DC Comics είχε πουληθεί μέσω της πλατφόρμας του eBay 3,2 εκατ. δολάρια.

🔎3722

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...