Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Νέες εκδόσεις 803: Μπλεκ #7


Η Νέα εποχή του Μπλεκ
ήρθε για να ανατρέψει τα πάντα!

Με ανανεωμένη και μοντέρνα αισθητική, μεγαλύτερο σχήμα 17x24 cm, με 164 έγχρωμες σελίδες και πολυτελές χαρτί, ο Μπλεκ είναι πια ένα πολυθεματικό περιοδικό κόμικς με μεγάλο αριθμό ιστοριών (οι περισσότερες αυτοτελείς) σπουδαίων ξένων και Ελλήνων δημιουργών, εκτεταμένη αρθρογραφία, συνεντεύξεις, αφιερώματα και πολλές εκπλήξεις! Κυκλοφορεί αρχές κάθε δεύτερου μήνα, ενώ το έβδομο τεύχος βρίσκεται ήδη σε σημεία πώλησης και βιβλιοπωλεία από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Μια πραγματικά εντυπωσιακή έκδοση, που έρχεται να μας θυμίσει τις χρυσές εποχές του περιοδικού, την δεκαετία του '80.
Οι εκπλήξεις συνεχίζονται γιατί σας αρέσουν... και για αυτό μας αρέσουν και εμάς! Κόρτο Μαλτέζε, Ο Υπεράνθρωπος, Μισέλ Βαγιάν, Τζόνι Ρεντ, Λάργκο Γουίντς και τώρα, Ποπάυ! Πολύ καλά διαβάσατε... Ποπάυ! Το ναυτάκι που όλοι αγαπήσαμε και που ξεπέρασε τα 1.500 τεύχη στη χώρα μας, από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν φιλοξενήθηκε στο περιοδικό «ΒΕΛΟΣ», θα μας κάνει παρέα σε αυτό και το επόμενο τεύχος και πολύ πιθανόν να υπάρξει και συνέχεια. Ουσιαστικά, θα ολοκληρώσουμε τη σειρά της IDW (2012) με τις ιστορίες των τευχών #11 και #12, του Roger Langridge! Η εξαιρετική αυτή σειρά ζωντανεύει με τον καλύτερο τρόπο τον «αυθεντικό» Ποπάυ, αφού, οι πρωταγωνιστές των ιστοριών ήταν οι πρώτοι χαρακτήρες του Thimble Theatre, της περιόδου 1919–1930, δημιουργημένοι από τον E.C. Segar. Κάποιες άγνωστες πτυχές του ήρωα, θα βρείτε και στο αφιέρωμα του Γαβριήλ Τομπαλίδη!
Εκτός όμως από τον guest Ποπάυ, δεν πρέπει να χάσετε και την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του καταξιωμένου ζωγράφου και σχεδιαστή κόμικς, Δημήτρη Κοσκινά, η οποία συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό σκίτσο του Ταρζάν και ένα δισέλιδο κόμικς με πρωταγωνιστή τον περιζήτητο Δικαστή Ντρεντ!

Πιο αναλυτικά, το έβδομο τεύχος περιλαμβάνει στις 164 σελίδες του:

-Μπλεκ: Ένα επεισοδιακό κυνήγι (Μέρος Α'), των Franco Frescura & Franco Bignotti
Μια νέα αδημοσίευτη ιστορία.



-Γιορ: Η μεγάλη προσδοκία, των D. Navarro & J. Zanotto
«Τι είναι μια γυναίκα; Ο άντρας μονάχα ξέρει πως τη νιώθει στα σωθικά του, πως τα λουλούδια λάμπουν επειδή υπάρχει, πως το νυχτερινό σεργιάνι των άστρων έχει νόημα, επειδή εκείνη κοιμάται ακουμπισμένη πάνω στο στέρνο του, γεμίζοντας τον ζεστασιά...».
Η τελευταία ιστορία του Γιορ κλείνει τη σειρά εντυπωσιακά.



-Δικαστής Μωράκη, του Δημήτρη Κοσκινά
Σε μια δυστοπική μελλοντική πόλη, ο Δικαστής Ντρεντ υποβάλλει τους κατοίκους της σε κάπως... ξεχωριστούς ελέγχους. Ο αγαπημένος ένστολος-δικαστής αστυνομικός, όπως δεν τον έχετε ξαναδεί ποτέ!
Ένα τυπικός Έλεγχος Γονικής Ικανότητας από τον Δικαστή Ντρέντ! Ένα ξεχωριστό δισέλιδο κόμικς.



-Λάργκο Γουίντς: Ο κληρονόμος (Μέρος Β'), των Jean Van Hamme & Philippe Francq
Σασπένς, δράση, έρωτες και μυστήριο... το Β' Μέρος της ιστορίας τα έχει όλα...



-Ταρζάν: Ο Άνθρωπος Λιοντάρι (Μέρος Β'), του J. Kubert

-Τζόνι Ρεντ: Μάγισσες πάνω από το Στάλινγκραντ, των Garth Ennis & Keith Burns
«Οι Γερμανοί τις έλεγαν "Μάγισσες της Νύχτας"! Ή "Οι Άγγελοι του Θανάτου"... τι θα έκαναν, αν έπιαναν κάποια από αυτές ζωντανή, δε θέλουμε ούτε να το σκεφτούμε! Ήξερα πολλούς γενναίους ανθρώπους σε αυτόν τον Μεγάλο Πόλεμο για την Πατρίδα! Αλλά, στα μάτια μου, κανείς δεν τις έφτανε...».


-Στορμ: Η επιστροφή του Κόκκινου Πρίγκιπα (Μέρος Α'), των M. Lodewijk & D. Lawrence
Μια ακατανόητη συμπεριφορά αναπτύσσει ο Νομάδας που ξεκινάει ένα ταξίδι επιστροφής στην πατρίδα του... Είναι ένα κάλεσμα που σημαίνει ότι πλησιάζει το τέλος του πατέρα του και πως πρέπει να αναλάβει τη διάδοχη κατάσταση!


-Ποπάυ: Ο διαβολικός ταχυδακτυλουργός, των Roger Langridge & Vince Musacchia
Ο Πόλντο βρίσκει πάντοτε τον τρόπο...



-Το Παιδί Πάνθηρας, των T. Tully & M. Western, E. Bradbury
Ο Τζεφ Στέησυ είναι ένας φαντασμένος νεοφερμένος μαθητής και ο Μπίλυ αποφασίζει να τον βάλει στη θέση του. Όταν, όμως, ο πατέρας του Τζεφ μαθαίνει για την επικείμενη εκδρομή του σχολείου στον ζωολογικό κήπο, βάζει σε εφαρμογή ένα ξεχωριστό σχέδιο...


Και ακόμη:

-Εύθυμη Σελίδα, του Βαγγέλη Σαΐτη
-Κόμικς Νέα, του Γαβριήλ Τομπαλίδη
-Συνέντευξη: Δημήτρης Κοσκινάς
-Αφιερώμα: Ποπάυ, του Γαβριήλ Τομπαλίδη
-Στήλη Νούμερο 1: «Μίκυ», του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη
-The Pop Corner, του Μάνου Νομικού

Η Νέα εποχή του Μπλεκ ήρθε για να ανατρέψει τα πάντα στο χώρο των κόμικς! Απλά ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3714

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...