Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Η αναβίωση των χάρτινων ηρώων


Ένα αφιέρωμα του ένθετου "Πολιτιστικές Διαδρομές", της εφημερίδας "Νέοι Αγώνες".

Πόσοι από τους 30 και άνω δεν μεγάλωσαν διαβάζοντας μανιωδώς τις ιστορίες του Μπλεκ, του Μικρού Κάου-μπόυ, του Μίστερ Νο, του Μικρού Ήρωα και αμέτρητων ακόμα χάρτινων ηρώων; Από το 2012 και μετά φαίνεται ότι οι χάρτινοι ήρωες ξαναζωντανεύουν φωτίζοντας μια σκοτεινή εποχή, τη δική μας εποχή...

Όμως, ποιες εκδοτικές προσπάθειες φανερώνουν την αναβίωση αυτή; Γιατί αναβιώνουν αυτοί οι ήρωες σήμερα; Τι μπορούν να προσφέρουν; Ποιο κοινό διαβάζει τα περιοδικά αυτά; Ας δούμε όμως τι έχουν να πουν άνθρωποι και φορείς που πρωτοστατούν ο καθένας από τη δική του πλευρά στην αναβίωση των χάρτινων ηρώων. Φιλοξενούνται κείμενα των Λεωκράτη Ανεμοδουρά, Χρήστου Νάστου, Παναγιώτη Πλαφουτζή, Λέσχης Φίλων Κόμικς, Βαγγέλη Γεωργάκη.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση ή αποθήκευση στον υπολογιστή σας για καλύτερη ανάγνωση. Τα κείμενα μπορείτε να τα διαβάσετε και στην ιστοσελίδα http://www.oasispublications.gr/.




Πολιτιστικές Διαδρομές #10

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους γράφοντες, μιας και καταφέρνετε, φίλοι μου, να κρατάτε ζωντανές τις αναμνήσεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...