Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η εκδήλωση για τον Μικρό Κάου-μπόυ #1221


Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την παρουσίαση του τεύχους #1221 του Μικρού Κάου-μπόυ.

Το καινούριο, πανέμορφο τεύχος δημιουργήθηκε και πάλι με πρωτοβουλία του Χρήστου Νάστου, συλλέκτη και φανατικού αναγνώστη του περιοδικού, με την στήριξη του Παναγιώτη Πλαφουτζή, επικεφαλή του Club Φίλων "Μικρός Σερίφης", της Ζωής Μπέκου και του Τάσου Καϊτατζή. Η μικρή αυτή ομάδα ανθρώπων, κατάφερε για ακόμη μία φορά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (έχουν περάσει λιγότερο από τρεις μήνες από την κυκλοφορία του προηγούμενου τεύχους) να δημιουργήσει ένα πανέμορφο και ιδιαίτερα καλαίσθητο περιοδικό, που μπορεί να εκδίδεται προς το παρόν σε περιορισμένο τιράζ, όμως έχει όλες τις προδιαγραφές για να ανέβει πολύ ψηλά.



Ο πάντα φιλόξενος χώρος της Λέσχης Φίλων Κόμικς, φιλοξένησε για ακόμη μία φορά τους δεκάδες φίλους του περιοδικού που συγκεντρώθηκαν από νωρίς. Η διακόσμηση είχε έντονο το στοιχείο της Άγριας Δύσης, καθώς είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία αντίγραφα παλαιότερων εξωφύλλων του περιοδικού αλλά και καινούρια σχέδια του καλλιτέχνη Κώστα Φραγκιαδάκη, ο οποίος είχε ετοιμάσει πολύχρωμες αφίσες και ημερολόγια με την αγαπημένη μας Θρυλική Τετράδα!






Επίτιμος καλεσμένος μας ήταν και αυτή τη φορά ο κος Κωνσταντίνος Ραμπατζής, ένας εκ των εκδοτών και καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού περιοδικού. Μαζί και ακόμη δύο από τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας του Μικρού Κάου-μπόυ, ο Βαγγέλης Σαΐτης (σχεδιαστής των κόμικς του Πεπίτο Γκονζάλες) και ο Τάσος Καϊτατζής (τυπογράφος).
Καθώς η βραδιά ήταν αφιερωμένη κυρίως στον συγγραφέα του περιοδικού Γιώργο Μαρμαρίδη, υπήρχε μία μεγάλη οθόνη στην οποία "έτρεχαν" εικόνες από εξώφυλλα περιοδικών στα οποία είχε εργαστεί αλλά και σπάνιες δικές του φωτογραφίες.




Όταν όλα ήταν έτοιμα και στο τραπέζι του πάνελ πήραν θέση και οι ομιλητές της βραδιάς, ο υπεύθυνος της Λέσχης Γιώργος Γεωργέλος έκανε μια μικρή εισαγωγή κι έπειτα έδωσε τον λόγο στον Χρήστο Νάστο, υπεύθυνο της έκδοσης. Εκείνος επανέλαβε για ακόμη μια φορά την πρόθεση των συντελεστών να συνεχίσει να εκδίδεται ο Μικρός Κάου-μπόυ με αυτόν τον τρόπο για πολύ καιρό ακόμη. Μετά, μίλησε για τον συγγραφέα Γιώργο Μαρμαρίδη και το έργο του αλλά και για το πόσο επηρέασαν τον ίδιο τα γραφόμενά του.





Εν συνεχεία, μίλησε ο συγγραφέας-μελετητής Γιώργος Βλάχος, ο οποίος έκανε μια πιο συγκεκριμένη αναφορά στον Γιώργο Μαρμαρίδη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, παραθέτοντας στοιχεία για τη ζωή και το έργο του και παρουσιάζοντας σπάνιες φωτογραφίες. Μοναδικές και πολύτιμες οι πληροφορίες που μοιράστηκε με το κοινό.






Τις ομιλίες έκλεισε ο Παναγιώτης Πλαφουτζής, ο οποίος προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα εάν είχαν λογοτεχνική αξία τα κείμενα που δημοσιεύονταν στα περιοδικά, διαβάζοντας επιλεγμένα αποσπάσματα από ιστορίες του Γιώργου Μαρμαρίδη. Φυσικά, στο τέλος της ανάγνωσης, δεν είχαν μείνει σε κανέναν αμφιβολίες περί αυτού. Αποδείχτηκε η τεράστια συνεισφορά της γραφής Μαρμαρίδη στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των νεαρών αναγνωστών.




Μετά το πέρας των ομιλιών, υπήρξαν πολλά "πηγαδάκια". Φίλοι που είχαν να βρεθούν πολύ καιρό, βρήκαν την ευκαιρία να τα πούνε, ενώ έγιναν και πολλές νέες γνωριμίες καθώς ήταν αρκετοί εκείνοι που ήρθαν για πρώτη φορά στην Λέσχη και γνώρισαν από κοντά αυτόν τον υπέροχο χώρο. Φυσικά, τραβήχτηκαν και πάρα πολλές φωτογραφίες, οι οποίες δεν ήταν δυνατόν να χωρέσουν όλες στην παρούσα ανάρτηση.




Στην συνέχεια, ο κόσμος μεταφέρθηκε στον πρώτο όροφο όπου υπήρχε μπουφές. Εκεί, όποιος ήθελε, μπορούσε να αγοράσει το νέο τεύχος, μαζί με κάποια χριστουγεννιάτικα στολίδια με εξώφυλλα του Μικρού Κάου-μπόυ. Με κάθε αγορά δίνονταν δώρο και ένα παλαιότερο τεύχος, προσφορά ενός φίλου από την επαρχία. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν για πάρα πολύ ώρα ακόμη, πριν αρχίσουν οι αποχωρήσεις.


Συμπερασματικά, η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη, το κλίμα ήταν πολύ ζεστό και εγκάρδιο. Το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη εκδήλωση. Μέχρι τότε, δεν σταματάμε να διαβάζουμε και να στηρίζουμε τα αγαπημένα μας περιοδικά με την Θρυλική Τετράδα!...

7 σχόλια:

  1. Διάβασα το κείμενο, θυμήθηκα πόσο όμορφα περάσαμε, και αγωνιώ για το επόμενο πλέον! Τα καλύτερα έρχονται Παναγιώτη! Έξοχη παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το "Τα καλύτερα έρχονται", το οποίο πρωτοδημοσιεύθηκε στο Magazine του Club μας, χαίρομαι πολύ που εντέλει εμείς το κάνουμε συνεχώς πραγματικότητα! Συνεχίζουμε, Χρηστάκο!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο, παιδιά! Οι δυο σας αποτελείτε εγγύηση ότι τα καλύτερα πραγματικά έρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ότι ήταν μια υπέροχη βραδιά!!!
    Πόσο θα ήθελα να ήμουν εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλώ ποιός είναι ο Γιώργος Βλάχος στις φωτογραφίες? ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τους τρεις του πάνελ, ο κύριος στα δεξιά με το γκριζοπράσινο πουλόβερ.
      Φίλε μας, ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ, σου υπενθυμίζουμε ότι μπορείς να γίνει μέλος στο blog μας, πατώντας στο ειδικό κουμπί, στην δεξιά μας στήλη. Για να μπορείς να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες μας αναρτήσεις.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...