Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Οι ταινίες που αγαπήσαμε 58: Αστερίξ και Κλεοπάτρα / Astérix et Cléopâtre / Asterix and Cleopatra (1968)


Έτος παραγωγής: 1968
Σκηνοθεσία: René Goscinny, Albert Uderzo
Σενάριο: Eddie Lateste, Jos Marissen, Pierre Tchernia
Παραγωγή: Raymond Leblanc, Dargaud Films Belvision
Μουσική: Gérard Calvi
Διάρκεια: 69΄

Ο Αστερίξ και η Κλεοπάτρα είναι μια βελγο-γαλλική κωμωδία κινουμένων σχεδίων του 1968. Είναι η δεύτερη περιπέτεια του Αστερίξ που έγινε ταινία μεγάλου μήκους. Πρόκειται για μεταφορά στην οθόνη του κόμικ Αστερίξ και Κλεοπάτρα (1963) των Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό.


Υπόθεση: Ο Ιούλιος Καίσαρας, σ’ έναν καβγά που έχει με τη βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, της λέει ότι η αυτοκρατορία της έχει πλέον παρακμάσει. Εκείνη, προσπαθώντας να υπερασπίσει το αιγυπτιακό γόητρο, θα βάλει μαζί του ένα στοίχημα. Του υπόσχεται ότι σε τρεις μήνες θα έχει κατασκευάσει ένα παλάτι αντάξιο αυτών της Ρώμης και ακόμη καλύτερο. Ο Καίσαρας δέχεται το στοίχημα και η Κλεοπάτρα αναθέτει την κατασκευή του έργου στον καλύτερο αρχιτέκτονα της Αιγύπτου, τον Νουμερομπίς. Εάν τα καταφέρει θα καλυφθεί με χρυσό, εάν όμως αποτύχει θα ριχτεί στους αυτοκρατορικούς κροκόδειλους. Για τον φοβισμένο αρχιτέκτονα, ο οποίος ξέρει ότι σε τρεις μήνες δε θα έχει έτοιμα ούτε τα θεμέλια, υπάρχει μόνο μία λύση: να επιστρατεύσει στον άθλο του τον παλιό του φίλο Πανοραμίξ και το μαγικό του φίλτρο. Έτσι, ο αρχιτέκτονας ταξιδεύει στη Γαλατία για να πείσει το Δρυίδη να τον ακολουθήσει στην Αίγυπτο. Μαζί του φυσικά θα βρίσκονται ο Αστερίξ και ο Οβελίξ!



Υπό την επίβλεψη των δημιουργών του Asterix, Goscinny και Uderzo (που δεν είχαν καμία ανάμειξη στην παραγωγή της πρώτης ταινίας, "Αστερίξ ο Γαλάτης"), η ταινία είναι αισθητά πιο καλής παραγωγής από τον προκάτοχό της, με πολύ πιο λεπτομερή κινούμενα σχέδια και ένα πιο κομψό soundtrack.



Δείτε ολόκληρη την ταινία, εδώ:



📺4438


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...