Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Η… βιβλιογραφία των κόμικς 45: Comic Ήρωες των Σπορ


Ένα μοναδικό ταξίδι
στην εποχή της αθωότητας του αθλητισμού

Τα αθλητικού προσανατολισμού κόμικς δεν απεικονίζουν αποκλειστικά ταλαντούχους sportsmen. Συχνά επιλέγουν να εστιάσουν σε τρωτούς χαρακτήρες με ανθρώπινες αδυναμίες, ακόμη και με φυσικά μειονεκτήματα ή και αναπηρίες, οι οποίοι μόνο μετά από σκληρή προπόνηση γεύονται την επιτυχία. Από την άποψη αυτή, θα λέγαμε ότι ο ψυχαγωγικός τους προορισμός τίθεται σε δεύτερη μοίρα και πρωτίστως αναδεικνύονται σε διαμορφωτές χαρακτήρων. Μπορούν ακόμη να συνεισφέρουν στην εμπέδωση της αθλητικής παιδείας, αφού το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η προβολή των ορθών αρχών: Της ευγενικής άμιλλας ("ευ αγωνίζεσθαι" - fair play), του αλληλοσεβασμού, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας, της σκληρής δουλειάς και της προσήλωσης στην αθλητική ιδέα. Πάνω απ' όλα όμως, εμείς που τα γνωρίσαμε και τα απολαύσαμε τα ευγνωμονούμε, διότι μας εξοικείωσαν με όλα εκείνα τα ιδανικά και τις υψηλές αξίες που τόσο έχει ανάγκη, περισσότερο ίσως από ποτέ άλλοτε, ο ταραγμένος κόσμος μας.

Μια μοναδική έγχρωμη μελέτη–λεύκωμα που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις ρίζες του ποδοσφαίρου. Να κατανοήσουμε πώς συνέπαιρνε το ποδόσφαιρο πριν από τα τηλεοπτικά πλάνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μία μελέτη που συγκεντρώνει και παρουσιάζει όλα τα αθλητικά κόμικ που γαλούχησαν το αθλητικό κοινό στην Ελλάδα.
Μια μοναδική έγχρωμη έκδοση για να μελετήσετε ή να δωρίσετε σε όσους αγάπησαν τα κόμικς ή τον αθλητισμό.
Ένα μοναδικό βιβλίο που ενώνει τον κόσμο του κόμικ και του ποδοσφαίρου (και ευρύτερα του αθλητισμού). Μια μοναδική μελέτη που παρουσιάζει τα δεκάδες(!!!) αθλητικά κόμικς που ξεσήκωναν τη φαντασία της νεολαίας, κυρίως, πριν την έλευση της τηλεόρασης. Μια εντυπωσιακή έγχρωμη έκδοση που φέρνει κοντά μας έναν άγνωστο κόσμο και παντρεύει την εικαστική Τέχνη με την λατρεία του ποδοσφαίρου.

Ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1964 στο Αιγάλεω και είναι συγγραφέας και δημιουργός κόμικς. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εργάσθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1991 έως το 2011.
Έχει ασχοληθεί με την τοπική και αθλητική ιστοριογραφία, καθώς και με την μελέτη των εικονογραφημένων εκδόσεων. Έχει γράψει το σενάριο ιστορίας του χαρακτήρα «Μπλεκ» που δημοσιεύτηκε στην ιταλική έκδοση του περιοδικού. Για το συγγραφικό του έργο τιμήθηκε από το Δήμο Αιγάλεω, το Σύνδεσμο Βετεράνων ποδοσφαιριστών του «Αιγάλεω Α.Ο.», το Σύνδεσμο Φιλάθλων της ομάδας και την «Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων». Το 2009 ήταν επικεφαλής συντονιστικής επιτροπής φιλάθλων που είχε συσταθεί με σκοπό να αποτρέψει τη συγχώνευση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Αιγάλεω με το αντίστοιχο του Ηλυσιακού. Επίσης έχει βραβευθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό για άρθρο του σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, που διοργάνωσε η αθλητική εφημερίδα «Sportime».
Είναι νυμφευμένος με τη Βανέσσα Καλλίτση και έχουν δυο παιδιά.

Συγγραφέας: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης
ISBN: 978-618-5469-71-9
Αριθμός σελίδων: 150
Διαστάσεις: 20x20 εκ.
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2020
Εκδότης: 24 Γράμματα
Αρχική τιμή: 22,00€

🔎3899

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...