Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

O John Connolly ήρθε στην Αθήνα κι εμείς ήμασταν εκεί...


Ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της σύγχρονης παγκόσμιας σκηνής, με περισσότερα από τριάντα βιβλία στο ενεργητικό του, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε εικοσιπέντε γλώσσες και κυκλοφορούν στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Αυτός είναι ο John Connolly, τον οποίο είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε από κοντά, σε μια εξαιρετική εκδήλωση στον πανέμορφο χώρο της Κεντρικής Σκηνής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Η εκδήλωση με τίτλο «Πώς γεννήθηκε η σειρά του Τσάρλι Πάρκερ: Το υπερφυσικό, το έγκλημα, οι πολιτικές προεκτάσεις», τελέστηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιρλανδίας, με την υποστήριξη των "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018" και "Εκδόσεις BELL".
Μια υπέροχη βραδιά που κύλησε μέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα, κάτι για το οποίο φέρει την κύρια ευθύνη ο ίδιος ο συγγραφέας. Ο... "σκληρός" John Connolly, ο οποίος είναι δημιουργός της σειράς μυθιστορημάτων με ήρωα τον ντετέκτιβ Τσάρλι Πάρκερ, αποδείχτηκε πάρα πολύ... γλυκός άνθρωπος, με τρομερή οξυδέρκεια και χιούμορ.
Ο Δουβλινέζος συγγραφέας συνομίλησε επί σκηνής με τον Ηλία Μαγκλίνη, συγγραφέα και αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Η Καθημερινή», ενώ στο τέλος δέχτηκε με μεγάλη υπομονή τις ερωτήσεις των θαυμαστών του. Για τους μη γνώστες αγγλικών, υπήρχε ταυτόχρονη διερμηνεία.



Στο φουαγιέ του ισογείου διαθέτονταν προς πώληση τα βιβλία του συγγραφέα και όσοι είχαν υπομονή περίμεναν στην ουρά για να πάρουν υπογραφές στα δικά τους αντίτυπα. Ο Connolly, πάντα με το χαμόγελο και με πολύ καλή διάθεση, υπέγραφε αντίτυπα των βιβλίων του όρθιος, ενώ έβγαζε συνεχώς και φωτογραφίες με όποιον του το ζητούσε. Πέρα από τις υπογραφές και τα προσωπικά σχόλια για τον καθέναν από τους φίλους του, δώρισε σε όλους κι από ένα μουσικό cd, το οποίο περιείχε πολλά από τα τραγούδια που αναφέρονται στα βιβλία του.
Ευχόμαστε στον αγαπημένο συγγραφέα να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά και να χαρίζει σε όλους εμάς υπέροχες αναγνωστικές στιγμές!...







🔎2999

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...